Suomen kesä ja salmiakki – mikä ihana yhdistelmä. Toukokuussa julkaistu salmiakin makuinen seeprakakku sai salmiakin ystävät liikkeelle ja apteekit tyhjenivät salmiakkipulloista
Se oli myös sriracha-marinoitua lohta, koska keskikesän ensimmäinen grilli löytyi vasta sunnuntaiaamun jatkoiltaja sitä ennenkin oli pakko jotain syödä
Minä en ollut kokkausvuorossa, joten sain vain herkutella keskikesän illallisesta. Lopputulos on mehukkaampi, eikä keittäminenkään vaadi juurikaan aktiivista valmistusaikaa - mitä nyt välillä kattilaan on mukava kurkistaa hitaasti kypsyvää lihaa ja hieman lisätä sinne vettä haihtuneen tilalle
Päätinkin tänä vuonna kokeilla juhannuspöytään jotain uutta juusto-ohjetta, ja koska Pohjois-Pohjanmaan perinteisen juhannusjuuston keittämiseen ei aikaa tai hermoja vielä löytynyt, valmistui keskikesän juhlapöytääni tällä erää tämä helppotekoinen piimäjuusto
Nyt keskikesän hekumassa niittyjen kuningattaren mesiangervon valtakausi on parhaimmillaan ja kipua vähentävään jalkakylpyyn se on erinomainen valinta (erityisesti sisältämiensä salisylaattien vuoksi)
Meillä oli hyvin perinteinen juhannus, vaikka vietettiinkin keskikesän juhlaa ihan vain kaupungissa. Ja luonnollisesti myös tässä postauksessa on tarjolla ensimmäinen blogiin päätynyt uudessa kodissa kokattu ruoka
Keskikesän juhlinnassa on parasta tietysti ruoka. Kesäkeittiöt tupruttavat herkullisiä tuoksuja, mökkiväki vääntää mitä mahtavimpia herkkuja, ja luonto suo ensimmäisiä uuden sadon tuotteitaan mansikoiden, herneiden ja pottujen muodossa
marjainenja rapean kepeä Pavlova sopii loistavasti keskikesän juhlaan. Torstaina oli ihana tilaisuus tehdä Pavlova, ja tarkemmin sanottuna kaksi pavlovaa
Ja koristeltiin romanttisen vireen vahvistamiseksi tietysti keskikesän kukkasin. Kirsikka sen sijaan kohtasi kaakaon ensimmäistä kertaa vähintäänkin yhtä romanttisissa puitteissa, supisuomalaisessa, sysikylmässä yöttömän yön juhlassa, jossa ne joutuivat yhdessä pirtelön pyörteisiin
Keskikesän juhlaan kuuluvat kuitenkin tietyt tutut maut, eli mansikka ja uusi peruna. Oma jäätelö on luonnollisesti paras jäätelö, ja itse tehden pääsee luomaan mitä vinkeämpiä makukokeiluja
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.