CrèmeNinonon hienostunut ranskalainen alkukeitto. Tuoreista herneistä tai pakasteherneistä valmistettu samppanja-hernekeitto on keväistä juhlaruokaa niin väriltään kuin maultaankin
Jos mieli tekee jotain oikein makeaa ja hyvää niin se on tässä. Ei tämä kyllä ihan "nyt-mulle-heti" - makeannälkään tapahdu, vaan vaatii hetken aikaa, mutta on kyllä sen väärtti
Talvi on hurahtanut jo helmikuun lopulle ja kevät kurkistaa. Kuulumisten päivittämisen ja elämän ihmettelyn ohella kokkailimme tietysti myös kolmen ruokalajin illallisen, josta tässä ensimmäisenä crème brûléen resepti
Crème brûlée on yksi ruuista, joita en ole kotona vielä testannut. Sen valmistuksessahan on olennaista pinnalle karamellisoitava sokeri, jonkatekoonon kaasupoltin aika hyvä vempain
Créme caramel, eli paahtovanukas, on ranskalainen jälkiruoka. Vanukkaat on helppo tarjota aterian päätteeksi, sillä tarjoiluhetkellä ne pitää vain kumota vuoista
Alkukevääseeni on kuulunut kevennetty kasvisruoka. Kasviksista on löytynyt iso ilo. Kovasti kiireisen työrupeaman aikana kasvisruoka on kohdellut lempeästi myös rasittunutta kehoa ja antanut uudenlaista energiaa
Monesti ne jäävät sinne siksi, että niissä on jokin ihana resepti, mitä olen ajatellut, että voisi joku kerta tehdä - ja joita en sitten kuitenkaan muista ikinä, kun mietin mitä tekisin
M. i. n. u. l. a. o. k. p. s. r. e. d. t. m. j. ä. h. y. K. v. ö. S. c. è. b. û. é. ,. C. T. L. P. 3. ½. 1. 2. 5. g. O. -. 4. 0. (. ). 9. 7. =. /. V. A. R. f. a l
Maidoton ja vähähiilihydraattinen Crème brûlée. Käytin vanukkaaseen hiilaritonta karppisokeria. Kun sokeri on sulanut ja kauniin värinen, ota Crème brûléet uunista ja tarjoile välittömästi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.