* * *. For English please see here. Rakastan naapurustoani Töölössä ja ensimmäisen vuoden jälkeen jälkeen nykyisessä osoitteessaani alan olla (jo melkein) ok senkin kanssa, että vuosien jälkeen postinumeroni on muuttunut perinteisestä kipurajastani 150 metrin verran siihen väärään suuntaan
Huhhei, mikä kuvarumba takana. Olen ottanut kaikki viimeaikaiset ruokakuvat vahingossa raw-muodossa. Tiedostojen auki saaminen on ollut varsin takkuavaa ja kuvien läpikäyminen on vienyt pienen ikuisuuden vanhalla jumittavalla läppärilläni
Aasialaisen ruoan kaipuu kasvaa joka vuosi huippuunsa tammikuussa. Talven ja pakkasten aikaan kroppani vaatii chiliä, inkivääriä ja valkosipulia pysyäkseen hengissä, ilman niitä uhkana olisi talviuni
Eilen oli tarkoitus mennä Helsingin uuteen Street Food tapahtumaan, mutta jotenkin laiskotti ja sääkin oli epävakainen, joten päätimme että sinne ehtii kyllä joku toinenkin viikko
Kiinan keskiosassa sijaitseva, Jangtsen neljästä sivujoesta nimensä saanut Sichuanin maakunta on monelle länsimaalaiselle tuttu herkullisen keittiönsä kautta
* * *. For English please see here. Kanaa nähdään keittiössämme aika harvoin. Johtuen ainakin siitä, että niissä nahattomissa ja luuttomissa fileissä, joita erinäisten ohjeistusten mukaan tulisi niiden proteiinipitoisuuden ja vähärasvaisuuden vuoksi suosia ei yksinkertaisesti ole makua
1. Täyte. Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita
Kiinalaisittain maustettu paistettu munakoiso on mielestäni älyttömän hyvää. Tutustuin kyseiseen ruokalajiin vuosia sitten, kun kiinalainen tuttavani valmisti tätä ruokaa eräällä Suomen vierailullaan osana suurempaa kiinalaista ateriakokonaisuutta
Leivontaa lukuunottamatta olen huono seuraamaan reseptejä. Etsin niitä kyllä mielelläni, saatan inspiroitua kuvasta ja lukea ohjeen, jonka jälkeen teen ulkomuistista jonkun oman sovellukseni
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.