Kinkkuvoileipäkakku 50 Hengelle
minnasaari1
minnasaari1

Kinkkuvoileipäkakku 50 Hengelle

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • pohjaksi:
  •    n.50 siivua paahtoleipää, graham/ruis/kaura/vehnä
  •    n.1 l lihalientä kostutukseen
  •  
  • täytteeksi:
  •    n.1 kg kinkkua suikaloituna
  •   3 kpl  paprikaa suikaloituna (n.3-4 dl)~
  •   1 tlk  sinappikurkkusalaattia (n.3dl)
  •   2 pnt  persiljaa, olisko 300g pusseissa myytävinä?
  •    n.800 g ranskankermaa
  •     suolaa, musta-valko-ja cayennepippuria
  •  
  • kuorrutus:
  •   4 dl  kuohukermaa
  •   200 g  aurinkokuiv.tomaatin makuista tuorejuustoa
  • Koristeluun: Herneenversoja, Naudanliha
  •  
  • muuta tarvittavaa:
  •   1-2 kpl  alustoja joihin tehdä kakut, päällystä foliolla tms
  •   1-2 kpl  kakkukupuja jos pitää säilyttää/kuljettaa

Ohjeet

    Ohjeet

     12 - 24 h

    Osta paahtoleipää
    Tee ensin täyte, pese ja silppua (niin pieneksi kuin mahdollista), sekoittele ja mausta hyvin- huomioi että leipä imee todella paljon makuja! Kostutusliemi saa olla aika suolainen.

    Leikkaa leivistä reunat. Peitä leikatut palat kelmulla ettei kostutuslientä tarvitse tuplata.

    Aloita kakku. Laita pohja valmiiksi, lado siihen leivät ja kostuta ne hyvin (tämä on kuin täytekakku, koita sormella jollet ole varma onko tarpeeksi märkä, kuiva pohja on sama kuin kuiva kakku.). Levitä täyte päälle, lisää toinen kerros leipiä, sitten taas täyte ja viimeiseksi leivät, kostuta nekin pinnasta ja kelmuta, laita paino päälle ja jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, mieluiten yön yli. Riippuu minkä kokoisen kakun teet montako kerrosta laitat, tämä ohje siis kahteen kakkuun.

    Kuorrutus: vispaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja vispaa pursotettavaksi/kuorrutettavaksi vaahdoksi, mausta halutessasi suolalla/yrteillä yms. Levitä kerros molempien kakkujen päälle.

    Koristelu: omaa mielikuvitusta ja taiteellisuutta käyttäen. Reunoille voi lisätä herneenversoja, rucolaa, ketunleipää, juustoraastetta... mikäli leivän esillepanoon on enemmän aikaa kannattaa miettiä tarkemmin ettei laita mitään mikä vetistää kuorrutuksen kuten kurkku, suolakurkku, tomaatit yms. Koristelu kannattaa tehdä ylipäätään vasta tarjoilupäivänä mikäli mahdollista.
    Kakut on mahdollista pakastaa mikäli yli jää.
    Tämä ohje on muokattu kotikokista kopioidusta ohjeesta.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.