Koeviikko alkoi jälleen, tosin ennen joulua se oli viimeksi. Parasta muuten on kun pääsee raskaan laskettelu-urakan jälkeen rinnekahvilaan syömään pullaa ja juomaan kaakaota
400 g naudanjauhelihaa1 sipulihiukan öljyä2 pientä keitettyä (tai raakaa) perunaa1/2 dl maitoa1 kananmuna1 tl suolaa1/2 tl mustapippurialaitoin vielä yrttisuolaa rippusen (maista koe pulla niin tiedät sopivan maustemäärän)Kastike
Tämä on vähän kun tieteellinen koe, olen tahtonyt tehdä hyvin löysää taikinaa jo pitkään. fiuuh. Joka ei ole kokonaan kauraa koska siitä nyt ei mitään tulisi vaan nestettä ja kuiviksia on saman verran
Just sellanen jolla on kiva herkutella näin lauantai-iltana. Meikäläisellä jatkuu täällä luku-urakka. Ihan käsittämätöntä, et 2 viikkoa lukuajasta jo menny ja parin viikon päästä tää koe onkin sitten jo ohi
Kevyt sormin muotoilu riittää. Olin saanut kokeiltavaksi Fazerin uusia Alku-myslejä ja ajattelin kokeilla luottoreseptiäni hieman uudella koostumuksella
Muotoilu pihveiksi, ja sitten vaan pihvit voidellulle pannulle tirisemään. Pikkutyttömme kaveri oli virvelöinyt tänään mökkireissullaan lähes kolmekiloisen hauen, jonka saimme iltasella perattuna ja fileoituna ja kaikenlisäksi kotiovelle kuljetettuna
Pitaleivän muotoilu. 450-480 g jauhoja (durum/hiivaleipä/vehnäjauho). Anna taikinan kohota tuplakokoon, 30-45 minuuttia. Olivat mahdollisesti 60-70 grammaa kpl. Kauli kiekko noin 5-6 millin korkuiseksi lätyksi. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen vähän uunistasi riippuen. 450-480 g jauhoja (durum/hiivaleipä/vehnäjauho)
Tämä aikataulutus sopii hyvin työpäiviin, aamulla ennen töihin lähtöä esitaikina tekeytymään, töiden jälkeen taikinan vaivaus ja muotoilu, ja nostatus jääkaapissa seuraavan päivän kotiinpaluun, jolloin iltapalalle saa lämmintä leipää
En koe olevani kuitenkaan mikään nipo. Sitähän se syksy ainakin minun päässäni symboloi - uuden alkua. Mitä mieltä ootte tämmöisistä palikkaresepteistä - hot or not
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.