-. -. -. -. -. -. S. a. i. n. t. o. E. l. I. s. e. V. g. k. ö. ä. P. r. m. p. u. v. j. J. y. h. R. d. ,. K. b. w. (. 1. 6. ). 5. 2. 3. M. 4. L. A. /. T. d l. t l
Nämä ruisleipäset leivoin kokeilumielessä ja tulos yllätti leipojan. 7 dl graham- eli täysjyvävehnäjauhoja. Voitele kohonneiden leipästen pinta kevyesti vedellä ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia
hiivaa (tuore-). Alla ohje, miten minä ruisleipäset tein. 3-4 dl. 30 g hiivaa (tuore-). 3-4 dl ruisjauhoja. Ihan näin rukiisia leipäsia tulee harvemmin kotona tehtyä, vaan kun Myllärin sivuilla vastaan tuli tällainen helppo ohje, niin pitihän näitä heti kokeilla ja kun vielä sattui ruisjauhoja olemaan kotona
Vertaa vaikka huviksesi kaupassa käydessäsi eri ruisleipälaatujen ja -merkkien ainesosalistoja. Parhaimmillaan lista saattaa käsittää lähes kymmenen eri raaka-ainetta, jolloin niistä osa taatusti voidaan jo laskea lisäaineeksi
Muutama postaus sitten kyselin säärystimien perään, lähinnä mielipiteitä ja kokemuksia niistä. Kaivelin talvivaatelaatikon esiin ja siellähän niitä oli säärystimiä, useammat
Leivo suomalaisia makuja - lehdessä oli ruisleipästen ohje jonka mukaan tein itse juuren. 1dl hapanleipätaikinaa tai 3-4 hapanleipäviipaletta. Pari tuntia ennen varsinaista taikinan tekoa, juureen lisätään 2-3dl ruisjauhoja. Paista leipiä 250-275 asteessa uunin keskitasolla 10-15min
6-7 minuuttia. Aurinkoista sunnuntaita. Toivottavasti sun viikonloppu on mennyt leppoisissa merkeissä. Itse olen yrittänyt ottaa mahdollisimman iisisti sillä huomaan että alkuvuosi on tullut mentyä aika vauhdilla ja stressiä meinaa pukata väkiselläkin, viikonloppukin menee aina liian nopeasti, että mieli ja kroppa kaipaisi hieman pidempää paussia
Paista 250- asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. 250- asteisessa uunissa noin. Miten perinteiset perunarieskat voikaan olla niin hyviä ja miksi näitä tulee tehtyä niin harvoin
Kastikkeen tulee koko ajan pysyä sileänä - kun lisäät kuuman liemen tasaisella vauhdilla, koko ajan kiehuttaen ja sekoittaen, kastikkeen koostumus pysyy koko ajan hyvänä ja liemi sakenee tasaisesti
paisto-ominaisuudet. Taikina on jälleen tyyliä aineet-vain-nopeasti-sekaisin-ja-paistumaan. Tässäpä tämä helppoakin helpompi aineet-vain-sekaisin -kakkuohje
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.