Valmista gratiinikastike. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon maitoa ja kasvislientä tai kukkakaalin keitinlientä pienissä erissä, koko ajan sekoittaen
Joko olet osallistunut kukkakaalitalkoisiin. Totesin myöskin, että oli paree sekoittaa mausteet ensin öljyyn ja pyöritellä vasta sen jälkeen kukkakaalit mausteisessa kastikkeessa
Kannattaa huomioida, että vuoat ja kukkakaalit ovat kooltaan erilaisia. Gratiinit ovat ranskalaisen keittiön herkkuja, jotka tarkoittavat gratinoituja raaka-aineita, usein kasviksia, jotka on kuorrutettu joko juustolla tai leivänmuruilla ja paistettu kypsäksi esimerkiksi grillissä niin, että pinnasta tulee rapea
Kokoa annos yhdistämällä kukkakaalit, sipulit ja porkkanat annoslautasille. Rakastan kasvisruokia, ja haluan tehdä ne aidoista kasviksista enkä härkiksen tai nyhtökauran kaltaisista puolivalmisteista, joihin liittyy teollinen prosessointi
Kukkakaalia tarjouksessa, juhuuu. Raastoin yhden n. 400 gramman kaalin ja kolme porkkanaa. Joukkoon kuorittuja sesaminsiemeniä pari kourallista, noin 2 dl (gluteenitonta) korppujauhoseosta ja mausteet
Leikkaa tai revi parsakaalit suurehkoiksi nupuiksi. Leikkaa varret suikaleiksi tai viipaleiksi. Höyrytä paloja viisi minuuttia suolalla maustetussa vedessä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.