Tiedätte varmaan sen mummolan vanhan ajan kastikkeen, jossa jauhoja hieman käristetään pannulla. Jotkut tosin luottavat tähän vanhan ajan ruskeaan kastikkeeseen edelleen, eikä suotta
En tykkää kaupan kekseistä, mutta kotitekoisia pikkuleipiä rakastan. Tosi harvoin niitä silti tulee leivottua, taidan jotenkin unohtaa, kuinka hyviä pikkuleivät ovat
Pinaattinen pastakastike maistuu herkulliselta. Pinaatti on kaunis kasvis, jonka tummanvihreät lehdet houkuttelevat shoppailijaa valitsemaan pinaattirasian ostoskorin täytteeksi
Synttärikakkua - ihan minulle itselleni. Ohjeen olen joskus napannut mukaani Kriitikoiden mummolasta. Alkuperäisessä ohjeessa kakun päälle paistetaan pitsi mantelista
Tänään ollaan käyty kaupassa peräti kaksi kertaa, oltu ulkona, valokuvattu, käyty mummolassa, syöty, pelattu sählyä ja kävelty sählystä kotiin mukavan purevassa pakkasessa
Moni muistaa lapsuudenkotoa tai mummolasta ihanan vaaleanpunaisen vispipuuron, jota tehtiin syksyisin tuoreista puolukoista tai talvella puolukkasurvoksesta
Kesällä kannattaa hyödyntää kotimaisia kasviksia ja kokeilla ennakkoluulottomasti uusiakin makuja. Minulle retiisi on tuttu jo lapsuudesta mummolan pihamaalta, mutta sen käyttö on jäänyt ruoanlaitossa ja leivonnassa vähälle
Pari viikkoa sitten Jyväskylän vierailullamme katsastimme myös Hygge messut. Hyggeilimme useamman tunnin ja parhaaksi saaliiksi messuilta jäi takataskuun resepti chia-suklaavanukkaaseen
Kuvassa näkyvä Arabian kirpparilöytölautanen on minulle erityisen rakas, sillä mummolassani oli juuri tällaiset ruokalautaset violetinsävyisinä, kun olin pieni
Mausteinen piimäkakku on herkku, jonka muistaa mummolasta lapsuuden päiviltä. Ihanasti piparilta tuoksuva kakku on kananmunaton, joten se on hyvä tarjottava, jos allergikko osuu kylään
Maukas herkkutatti-pekonipasta. Pakastimestani löytyi vielä viimekesäisiä mummolan herkkutatteja pieni nyssäkällinen, joten pakkohan ne oli käyttää pois
Ainakin minun lapsuudessani lihapiirakka oli usein juhlatarjottavaakin, vaikka ehkä useimmiten sitä syötiin viikonloppuisin parempana iltaherkkuna tai siellä mummolassa käydessä
Louhisaaren juoma on ihanan kesäinen juoma. Marsalkka Mannerheimkin tiesi, mikä on hyvää. Eva Mannerheim Sparren keittokirjassa, joka löytyy omastakin hyllystä, tätä luonnehditaan näin "Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja"
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.