P. a. t. r. u. o. k. ,. e. s. i. m. ä. b. g. n. d. p. y. l. v. A. (. 4. ). ~. 6. 0. 3. 1. h. j. 2. -. 5. L. c. ö. K. z. H. R. S. J. T. V. ". " g. t l. d l
½ kg Luista lampaanlihaa (lapa, potka, niska, rinta)150 g pekonikuutioitaporkkanaakaaliavarsiselleriälanttuasipuliavalkosipuliaoliiveja1 l lihalientä(soijaa)laakerinlehtiäpippuriasuolaa
Ruskista lihakuutiot, pilkottu sipuli ja porkkananpalat pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa valkosipulinkynnet joko halkaistuina, murskattuina, viipaloituina tai kokonaisina
1. Ruskista patapalat, siirrä pataan, mausta ja ripottele ja kääntele jauho lihojen joukkoon. Lisää valkosipulinkynnet puristettuna ja hienonnettua rosmariinia
Tämä italialainen lammaspata on meillä vakkariresepti, jota on tehty jo lukemattomia kertoja. Mielestäni paras osa karitsassa ovat pata- tai keittolihaksi kutsutut palat
2-4 annosta Valmistusaika noin 3 tuntianoin 1 kg karitsan lapaa luulla3 porkkanaa7 perunaa3 pientä sipulia1 kourallinen kokonaisia ohrasuurimoitamerisuolaanoin 10 kpl kokonaisia mustia pippureita3 laakerinlehteäjauhettua paprikaarosmariinioksia1 iso tölkki / 440 ml Kilkenny oluttavoitaruokaöljyävettäKuori perunat, porkkanat ja sipulit sekä leikkaa perunat kahteen osaan ja porkkanat sekä sipulit neljään osaan
Mikä tahansa liha hitaasti kauan haudutettuna on hyvää. Tällä kerralla vuorossa lammasta. AineksetLammasta luineen tai ilman 1-1,5 kg2-3 sipuliaPuolikas valkosipuli kuorittuna3 tomaattia1,5 dl espressoa4-5 dl punaviiniäMeiramiaKirveliä3 laakerinlehteäMustapippuriaSuolaaÖljyäPaista nopeasti lihapaloihin ruskea pinta pannulla öljyssä
Reilu kymmenen vuotta sitten tuli syötyä Turun Blankossa parasta pastaa ever. Blankon lammaspastaa. Veli Sami kävi perjantaina kylässä ja taas herkuteltiin tällä pastalla
Lammaspataan sujahti reilusti paprikoita ja paprikaa myös mausteena. Savupaprikaan olen aiemmin suhtautunut varauksella, mutta tähänkin ruokaan se sopi todella hyvin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.