Lammaspata
Karppaus.info
Karppaus.info
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Aineet n. 4-5:lle hegelle:- n. 1,5 kg karitsan lihaa (esim. lapaa) ISOINA paloina, mutta max 300 g.- 3 prk (n. 2-2,5 dl) Sauce Demi glacea eli kastikepohja- 2 dl punaviiniä- loraus makeaa soijakastiketta- loraus HP-kastiketta- loraus Worchestershire-kastiketta- 4-5 iso sipulia isoina lohkoina (n. 8 cm halkasia)- 4-5 isoa porkkanaa reiluina paloina- 1 valkosipuli (kuori ja paina veitsen kyljellä rikki, mutta niin, että jäävät kokonaisiksi tai ainakin isoksi paloiksi)- 2 rkl fariinisokeria- 1-2 dl voimakasta kahvia (tarkkaile nesteen kokonaismäärää)- 2 prk (2-2,5 dl) (ruokakermaa esim. kevyt ja paksu)- rouhittua mustapippuria reilusti eli n. 2 rkl- kuivattua minttua reilusti eli n. 2 rkl- Provencen yrttisekoitusta reilusti eli n. 3 rkl- meiramia vähän eli n. 1 tl- basilikaa vähän eli n. 1 tl- (suolaa) n. 1-2 tl + 1/2 tl- maissijauhoa suurustamiseen.- 2 rl mustaherukka (tai karpalo) hyytelöä. - 1 pieni pussi tuoretta retiisiä- 1 kpl tuoretta pujoa- 2-3 porkkanaa- 1 purkki ranskankermaa tai smetanaa- 2-5 rl makeutusjauhettaja ISO pata (yli 4 l)- varalle lisää 2 dl voimakasta kahvia ja vettä n. 2 dl.

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.