Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä
Rakastan paahdettuja vihanneksia. Kesä alkaa olla ohi, ja sen saa jo luvan kanssa sanoa. Monet kesäihmiset surkuttelevat ohi sujahtanutta lähes olematonta kesää, mutta itse olen lähinnä tyytyväinen
Aamu alkoi hieman ankeasti ja päätä jomotti sekä nokka valui. Muistin, että suunnittelin tämän päivän ruuaksi sosekeittoa ja sopivasti pöydällä odottelikin myskikurpitsa, jonka olin melkein unohtanut kokonaan
Siis nytkin kasviksia on paahdettu ja syöty kolmena päivänä peräkkäin, ja tänään peräti tuplasatsi. Todennäköisesti huomennakin vielä jatketaan samalla linjalla, koska kyllästymisestä ei ole tietoa
Mulle oli jäänyt aikoinaan mieleen Kokit ja Potit -ruokablogin resepti ja sitähän mä sitten tein. Kiitos Hannele ohje oli kerrassaan loistava, ohje sellaisena kuin Kokit ja Potit tämän teki
Me söimme paprikaporsaan kanssa paahdettuja perunoita ja porkkanoita. Siskon porukat olivat tulossa meille kyläilemään ja he tykkäävät possunliharuoista, joten siksikin tätä tuli tehtyä
Kokeilin katsoa kortin kuvia kameralla ja vielä seuraavana päivänä työkoneellakin, mutta ei. Ihan noin suuri vahinko ei onneksi ollut, sillä suurimman osan olin aiemmin kopioinut ulkoiselle muistille ja pilveenkin
Takana on pari erittäin onnistunutta keittoa (täydellinen, taivaallinen, samettinen kurpitsakeitto ja lämpöinen kurpitsakeitto fenkolilla), kurpitsapiiras, kurpitsasmoothie, paahdetut kurpitsansiemenet ym
Kuori punajuuri ja lohko pienemmäksi. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sitruunamehua makusi mukaan. Jos punajuuren ja kikherneiden liitto kuulostaa vastustamattomalta, kannattaa tsekata myös Veera R
Siitä asti olen anopin neuvoilla tehnyt paahdettuja perunoita (roast potatoes) meidän ruokapöytään. Peruna on yksi ruokapöydän suosikeistani, koska siitä saa loihdittua vaikka mitä ja vieläpä edullisesti
Kevät hiipii pikkuhiljaa kolkuttelemaan oven taakse. Makumatkat ovat tulleet tutuksi ruokapöydässä ja niistä on otettu lohtua kevään sekä kesän kaipuuseen
Kun näen keittokirjassa kukkakaalireseptin, testaan sen useimmiten ensimmäisenä. Se maistuu niin keittona, salaattina, pikkelöitynä, pyörykkänä ja kaiken lisäksi se on niin kauniskin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.