Tänä vuonna laskiainen onkin todella aikaisin, lähes heti Runeberginpäivän jälkeen. Viime laskiaisen hujakoilla tukholmalainen kondiittori Mattias Ljundberg (Tösse bageriet), keksi taivuttaa ruotsalaisen semlan eli laskiaispullan uuteen muotoon, jolloin syntyi Semmel-wrap eli suomalaisittain tietenkin laskiaispullawrap
Laskiainen taas tarkoittaa ortodoksisessa kirkkokunnassa, venäjänkielellä paastoon laskeutumista. Mielestäni blinejä voi aivan hyvin nauttia myös muulloinkin mutta näitä kausi- ja sesonkiruokia on ajan saatossa keksitty, tämä on hyväksyttävä
Koska meillä jäi laskiainen reissun takia "viettämättä", tehin pullaa eilen. Olin aikasemmin viikolla ostanu hillot ja kermat valmiiksi, niin oli helppo alkaa vain fiiliksen iskiessä tekkeen ilman sen suurempia ressejä
Oispa Laskiainen useamminkin. Viime vuonna kokeilin kinuskisia versioita puolukalla höystettynä ja tänäkin vuonna suunnittelin tekeväni hieman erilaisia pullia
Pese päärynät ja leikkaa niistä ohuita siivujapystysuunnassa. Me katselimme eilen säätiedotusta ja kävimme varulta pulkkailemassa jo vähän ennakkoon sillä saa nähdä iskeekö tänään luvatut räntä-vesisateet
Laskiainen lähestyy ja minä ajattelin vääntää tästä ihanasta ideasta laskiasiversion. Pulla kuuluu alunperin paistaa nuotiolla ja voidella jälkeen päin vielä siirapilla
Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Oon ollut tähän asti hieman skeptinen gluteenittomien pullataikinoiden suhteen sillä gluteenittomaan pullataikinaan on aika vaikea saada kunnon sitkoa, törmäsin kuitenkin Arlan gluteenittomaan laskiaispullareseptiin ja pullat näyttivät niin herkullisilta että halusin lähteä kokeilemaan reseptiä
Laskiainen on kyllä ihan parasta aikaa, kun saa nauttia herkullisia laskiaispullia. Alunperin tein pullataikinankin suklaaversiona, mutta tähän alla olevaan ohjeeseen käytetään sen sijaan ihan normaalia pullataikinaa
Tälle viikolle osui kaksikin herkutteluun sopivaa päivää, laskiainenja ystävänpäivä. Tämä ohje on peräisin Myllyn Parhaan klubikansiosta, ja löytyyhän tämä ohje ihan internetistäkin
Laskiainen tulossa ja Cittari ei ole varautunut hommaan kunnon satsilla pullia. Omnom, nyt on laskiaspullat syöty ja vatsakin näyttää ihan pullataikinalta
Koska ensi viikolla on tarjoilla viljalti makeita leipomuksia (Runebergin päivä jaLaskiainen), valitsin tällä kertaa jälkiruoaksi hieman kipakamman vaihtoehdon eli lime-jogurttimoussen
Laskiainenja bliniviikot ovat takana, joten olen hieman myöhässä lettureseptieni kanssa. Itse olen kyllä pysynyt terveenä joten ei ole sinänsä tarvetta kerätä menetettyjä kiloja, sisätiloissa jatkuva istuminen kuitenkin pistää mielihalut uusiksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.