Tänä vuonna laskiainen onkin todella aikaisin, lähes heti Runeberginpäivän jälkeen. Viime vuonna tätä ei tullut itse kokeiltua, mutta tänä vuonna muistin tämän herkun pienellä muistutuksella, kun Annin uunissa -blogin Annis oli näitä herkkuja leiponut
Laskiainen taas tarkoittaa ortodoksisessa kirkkokunnassa, venäjänkielellä paastoon laskeutumista. Oli miten oli, maslenitsaa vietetään naapurimaassamme herkuttelemalla kunnon rasvaisilla herkuilla ja niihin kuuluu ehdottomasti blinit
Koska meillä jäi laskiainen reissun takia "viettämättä", tehin pullaa eilen. Olin aikasemmin viikolla ostanu hillot ja kermat valmiiksi, niin oli helppo alkaa vain fiiliksen iskiessä tekkeen ilman sen suurempia ressejä
Laskiainen lähestyy ja minä ajattelin vääntää tästä ihanasta ideasta laskiasiversion. Kun hylsyn käärii tiiviisti folioon ei ole minkäänlaista tulipalovaaraa
Laskiaispullat on mun heikkous (korvapuustien jälkeen) ja onneks laskiainen on vaan kerran vuodessa. Itse tein puolikkaan taikinan, mutta tässä kokonaisuudessaan Arlan oikea resepti korvattuna siis ennenmainituilla
Laskiainen on kyllä ihan parasta aikaa, kun saa nauttia herkullisia laskiaispullia. Viime vuonna tein laskiaisena sitruunaisia laskiaispullia ja nekin olivat oikein herkullisia
Tälle viikolle osui kaksikin herkutteluun sopivaa päivää, laskiainenja ystävänpäivä. Sen verran paljon tähän tuli täytettä, että rullaaminen oli vähän vaikeaa, kun täyte "meni karkuun"
Laskiainen tulossa ja Cittari ei ole varautunut hommaan kunnon satsilla pullia. Mä olen eläessäni tehnyt itse pullataikinan vissiin kolme kertaa ja yksi niistä kerroista oli kuitenkin ylä-asteen köksäntunnilla, että mä olen tässä hommassa melkoinen amatööri
Se olisilaskiainenja ulkona on kevyt pakkanen, mukavan raitis ilma ja hernari kuuluu päivään. Sitä en kiellä etteikö se olisi juuri se aito ja oikea Rokka
Koska ensi viikolla on tarjoilla viljalti makeita leipomuksia (Runebergin päivä jaLaskiainen), valitsin tällä kertaa jälkiruoaksi hieman kipakamman vaihtoehdon eli lime-jogurttimoussen
Laskiainenja bliniviikot ovat takana, joten olen hieman myöhässä lettureseptieni kanssa. Peitä taikina kelmulla ja anna seisoa jääkaapissa puolisen tuntia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.