½-1 sipulia
2 laakerinlehteä n. 10 pippuria (musta- tai valko-)
10 maustepippuria
muutama persiljanoksa
2-3 dl
annoksiin. Jäähdytä kunnolla ensin huoneenlämpöisiksi, ja laita ne sitten jääkaappiin. Anna liemen jäähtyä jääkaapissa yön yli ennen kuin siirrät ne pakastimeen. Jos haluat poistaa liemestäsi rasvan, voit tehdä sen helposti tässä vaiheessa, sillä rasva on hyytynyt kiinteäksi kerrokseksi jäähtyneen liemen pinnalle. Muista kirjoittaa rasioiden päälle mitä lientä ne sisältävät!
Tähän aikaan vuodesta alkaa tehdä mieli keveitä keväisiä ruokia eikä raskaita lihapatoja, mutta kun viime syksyltä pöytälaatikkoon oli unohtunut yksi possuresepti, tarjoilen sen nyt tässä
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja paloittele ne tangoiksi. Laita ne voidellulle uunipellille ja pirskota päälle oliiviöljyä
Olin kyllästynyt omaan nakkikastikeohjeeseen ja halusin vähän vaihtelua, joten googlettelin ja löysin Liemessä blogista houkuttelevan kuuloisen nakkikastikkeen ohjeen, jota päätin kokeilla pienin muutoksin
Kuumenna lihaliemi, ota vajaa desi erilleen ja keitä riisi kypsäksi lopussa liemessä. Jääkaapista pursuavat lehtikaalit ja mangoldit aiheuttivat pientä pään rapsutusta kun en tahtonut keksiä mitä niistä tekisin
Tässä jalapenot ovat kattilassa kuumassa liemessä. Meillä on yhä säilöntäaika päällä. Jalapenot tein jo aiemmin, mutta en halunnut julkaista sitä ohjetta ennen kuin olin varma siitä, että ne ovat sellaisia kuin halusin
Lisää sekaan vesi ja mausteet ja anna lihojen kypsyä hyvin maustetussa liemessä 10-15 min. Kaikenlaiset broilerikeitot ovat omia lempparikeittojani ja onneksi kanssasyöjäkin suostuu niitä syömään
1 suuri tlk puoliksi ananas paloja (omassa liemessä). Tämä ruoka oli kyllä ehdottomasti Ukkoseni suur-suosikki, siihen tahtiin ruoka sunnuntaina vuoasta hupeni,
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.