suolaa (aluksi 1½ tl ja lisäilee sitten kypsentämisen loppupuolella tarpeen mukaan)
1½
tl
paprikajauhetta (1 tl)
1
tl
laakerinlehtiä (2 isoa)
2
isoa
soijakastiketta (½ rkl)
½
rkl
vettä
1 pieni
prk
175 asteisessa
uunissa noin
1½ tuntia
välillä sekoitellen ja vettä lisäten
1½ tunnin
ajan
3 tuntia
175 asteisessa uunissa välillä sekoitellen ja nestettä tarpeen mukaan lisäten. Lopussa säilykesienet sekaan ja kuumennus uunissa. Tarkista maku.
Kirkaslieminen, maukastakin maukkaampi lihapata, joka Unkarissa syötäisiin riisin kera, mutta näillä leveysasteilla se on vallan mainio kastike perunoillekin
Viikonloppuna tulee usein tehtyä hieman aikaa vievenpiä ruokia. Niin viime viikonloppunakin. Tässä on ruoka joka saa keittiön tuoksumaan herkullisen mausteiselta ja tulee pakostikin nälkä tätä ruokaa kokatessa
Kun päivä meni puuhastellessa ulkosalla, lihapata kypsyi miedolla lämmöllä uunissa useita tunteja. Itse laskin tuohon 125 asteeseen, koska lihapata säi rauhassa kypsyä neljän tunnin ajan
Aika ajoin kaupasta saa edullisesti erilaista possun-, naudan-, tai vaikkapa hevosenlihaa. Kulma- tai sisäpaisti käyvät paloiteltuna hyvin sunnuntai pataruokaan
P. u. n. a. v. i. s. ä. h. d. t. e. y. l. p. ,. o. k. m. r. B. g. N. j. (. ). -. ö. b. V. A. L. K. M. 1. 2. 0. f. 4. 6. O. 5. c. S. 3. T. k g. d l. t l
1. Paloittele porkkana, sipuli, purjo ja juuriselleri pieniksi paloiksi. Keitä lihoja ja kasviksia mausteiden kera vedessä kattilassa kunnes liha on mureaa
V. i. k. o. n. l. p. u. s. t. e. h. d. ä. y. a. v. r. S. P. m. ö. j. T. b. g. M. H. J. E. L. ,. ). 7. 0. 5. 1. 3. 4. -. f. (. 2. R. K. N. A. <. ) l. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.