Tämä herkullinen italialaiskeitto sopii niin arkeen kuin vaikka viikonloppuunkin. Keitto on hyvin nopea valmistaa (ainakin kahden kokin voimin), joten tätä tulee tehtyä varmasti vielä monet kerrat
Kokeilin vuosi sitten Yhteishyvän ruokaliitteessä ollutta lihapullakeittoreseptiä. Keitosta sain kuitenkin idean kokeilla erilaisia lihapullakeittoja, joista aivan ehdoton on lihapullakeitto pohjois-thaimaalaiseen tapaan
Lihapullat. 400g paistijauhelihaa3rkl ruokajogurttia2rkl tummia korppujauhoja2rkl Santa Maria Pasta Rossa -maustetta1tl paprikajauhetta1/2-1tl suolaaKeitto
Resepti on oma versioni Pohjois-Thaimaalaisesta herkusta, Khao Soista. Khao Soi on mausteinen, vaan ei tulinen kananuudelikeitto, ja yksi lempiruuistani
Lihapullat tein hirven jauhelihasta ja salami ja parmesaani antoivat niihin ihanan maun – tuumattiin että joskus täytyy tehdä pelkät pyörykät tällä ohjeella ja syödä ne muusin ja timjamiporkkanoiden kanssa
Tee jauhelihasta ja muista tarpeista massa, ja anna tekeytyä reilu puoli tuntia. Taputtele massa uunipellille levyksi ja paista 180 asteisessa uunissa kypsäksi
Omituisia lihapullakeittoja ja ihmeellisiä makkararuokia, mutta myös täysosumia, kuten tämä. Kuten osa teistä tietääkin, isäni kuoli muutama vuosi sitten
Tässä vielä viikon ruokalista, tänään siis oli ruokana nakkisoppaa ja lihapullakeittoa. Eilinen meni siivoillessa pyykkiäpestessä ja verhoja silitellessä
Uudessa Glorian Ruoka&Viinissä oli erilaisia lihapullaohjeita ympäri maailman. Mä innostuin heti thaimaalaisesta lihapullakeitosta, mutta jouduin soveltamaan ohjetta, kun kotona ei ollut sitruunaruohoa eikä kanafondia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.