Kuumenna sokeria tohottimella (eli kaasupolttimella), kunnes se sulaa ja saa vähän väriä. Crèmebrûlée nousi heti ensimmäisen lusikallisen jälkeen suoraan lempparijälkkäreideni kärkeen
Jos mieli tekee jotain oikein makeaa ja hyvää niin se on tässä. Ei tämä kyllä ihan "nyt-mulle-heti" - makeannälkään tapahdu, vaan vaatii hetken aikaa, mutta on kyllä sen väärtti
Kuulumisten päivittämisen ja elämän ihmettelyn ohella kokkailimme tietysti myös kolmen ruokalajin illallisen, josta tässä ensimmäisenä crèmebrûléen resepti
laita vadelmat, limenkuori ja tomusokeri kulhoon, sekoita haarukalla. Tämä ohje on ranskalaisen Michelin- kokki Daniel Galmichen kirjasta French Brasserie Cookbook – The Heart of French Home Cooking
Lisää limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Valmista paahtovanukkaan, creme caramelin pinta. Paahtovanukas on helppo valmistaa ja lopputulos palkitsee
Tässä siis raparperi crèmebrûlée, s'il vous plâit. Kyllä voi postauksen aloittaminen olla hankalaa. Ensin pitää etsiä näppäimistöltä oikeat tarkenäppäimet, jotta postattava ruoka tulee kirjoitettua oikein
Paahtovanukas (ransk. crèmebrûlée), joka tunnetaan myös nimillä ”burnt cream”, tai “Trinity cream”, on kermainen vanukas, jossa on rapeaksi paahdettu sokeripinta
Se on se- crèmebrûlée. Tieni vei taas vanhempien luo. Kiireinen syksy- tai siis ilmeisesti talvi on väsyttänyt tätä tyttöä sen verran, että vanhempien täysi jääkaappi ja oma pehmeä sänky veivät voiton helsingin rillutteluviikonlopusta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.