pohja:120g / 3 dl Mantelijauhoja1 dl leseitä50g voi1 valkuainenripaus suolaatäyte:150g graavilohta tai n. 300g lohta pieninä paloina osan voi laittaa esim. katkarapuinakermaa 2-3 dl osa voi olla tuorejuustoa tms. hapanmaito tuotetta.2 munaa + keltuainen ( joka jäi pohja taikinasta)purjoa tai sipulia reilustin. 150g juustoraastettasuolaa, valkopippuria, kaprista, tilliä, aurinkokuivattua tomaattia yms. oman maun mukaan ja mitä kaapista löytyy.
Tämä herkku löytyi Kodin Kuvalehden kokkaussivustolta. Tein ohjeen mukaan piiraset muffinipellille, ensi kerralla voisi tehdä suoraan piirasvuokaan, nopeutuisi puuhastelu huomattavasti
Voitele lohipiiras kevyesti vatkatulla kananmunalla. Joulupöytä notkui joulun herkkuja, joten perinteisen kulibjakan (tunnetaan myös koulibiaka- ja coulibiaca-nimillä) valmistus sai jäädä välipäiviin
Niin kauan kuin muistan on meidän perheessä savustettu itse lohta. Ja kun savustuspönttö kerran lämmitetään, laitetaan fileitä tulille niin monta kuin vain suinkin mahtuu
V. a. n. h. b. l. o. g. i. s. y. ö. v. e. r. t. ä. k. u. p. j. K. d. T. m. ,. ). P. S. R. 6. 2. 5. 1. 0. (. 3. A. L. M. I. U. O. c. J. d l. k p. m m. c m
8. a. n. o. s. t. (. I. e. k. ä. y. i. p. h. j. K. v. r. ,. m. u. S. -. M. l. ö. ). P. 1. 5. 0. g. V. ½. T. c. Ö. à. 2. d. /. 4. 3. x. N. H. L. J. O. R. 9 l. p k. c m. g ). d l. r s
Lohipiiras. Viime jouluna päätimme uudistaa jouluperinteitä. syödään juuri niitä ruokia, joita tekee mieli, ei yhtäkään valintaa vain koska-tätä-on-aina-ollut-joulupöydässä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.