Postataanpa tähän väliin pitkästä aikaa juomaresepti. Louhisaaren juoma on hyvin perinteinen ja kesäinen juoma, joka saa hienostuneen makunsa mustaherukanlehdistä
Louhisaaren juoma on ihanan kesäinen juoma. Marsalkka Mannerheimkin tiesi, mikä on hyvää. Eva Mannerheim Sparren keittokirjassa, joka löytyy omastakin hyllystä, tätä luonnehditaan näin "Juoma, joka tuoksuu kesältä ja mustilta viinimarjoilta, kuohuu ja kimaltelee auringonpaisteen värisenä kuin samppanja"
Raparperi- ja louhisaaren juoma on myös ollut todoo listalla pitkään. Ajattelin yhdistää nämä kaksi ihanan pirteää kesäistä juomareseptiä eli maustaa perinteinen viinihapolla tehtävä raparperijuoma mustaherukan lehdillä
Alkukesää kauneimmillaan. Luonto vihertää. Jokapäivä kuulen uusia lintujen ääniä. Eilisestä lähtien olen ihmetellyt erästä joikuvaa ääntä jota en ole kuullut mielestäni koskaan ennen
T. ä. s. p. a. i. t. l. n. e. r. u. o. k. j. v. K. ,. h. d. m. y. ö. S. B. -. M. f. g. N. O. G. R. 1. 4. b. 2. 5. 6. 8. J. L. P. 0. A. D. m l. t l. d l
Huuhdo mustaherukanlehdet. Kuori ja viipaloi sitruunat. Pane mustaherukanlehdet, sitruunaviipaleet ja sokeri suureen teräskattilaan tai muuhun puhtaaseen astiaan
eli mustaherukanlehtisima. Tästä löytyy netistä useita hieman toisistaan poikkeavia versioita. Joissain ohjeissa sitruuna laitetaan viipaloituna yhtäaikaa mustaherukanlehtien kanssa ämpäriin, minä laitoin ensin vain sitruunankuoret ja puristin mehut joukkoon vasta juuri ennen pullotusta
Louhisaaren juoma on ollut yksi suosikkijuomistani jo pitkään. Ensimmäisen kerran sain sitä joskus 90-luvun alkupuolella opiskelijabileissä lantrinkina
Arvatkaas, mikä tämä on. Annetaan vielä vähän lisävinkkiä. No siinähän on ensimmäinen pullo meikäläisen omin kätösin tekemää mustaherukkalikööriä, crème de cassista
S. u. r. p. e. h. n. m. ä. t. a. i. ,. l. o. k. d. s. j. J. M. v. y. V. ö. Y. -. g. (. ). R. W. I. N. E. T. D. b. L. H. K. F. 2. A. 5. 0. 3. 1. 4. 9. Ö. 7. c. P. t l. d l
Viikonloppuna pitää saada sipsejä, pähkinöitä tai vastaavia suolaisia naksuja tai helvetti on irti. Viime perjantaina tartuin kaupassa tutun salt & vinegar -sipsipussin sijaan parmesaaniin
No tulihan se kesä viimein. On taas aika vaihtaa höyryävät teekupposet kylmiin juomiin. Minusta mustaherukan aromi on ihana, sen lehtiä pitää aina hypistellä ja nuuhkia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.