Paahda ja voitele leivänviipale. Nosta mäti keoksi leivän päälle ja sipuli ja smetana leivän viereen. Mausta mäti mustapippurilla ja suolalla tai laita pippuri- ja suolamylly pöytään
Lisää joukkoon kermaviili, majoneesi, sitruunamehu, jauhettu mustapippuri, tilli ja ruohosipuli. Nosta tahna pursotin pussiin ja pursota tahna varovasti ruissipsien sisälle
puoli tuorekurkkua, muutama kirsikkatomaatti ja pari ruokalusikallista lohenmätiä. Kaikki eivät voileipäkakuista välitä, mutta meidän perheemme juhliin, ja juhlapyhiinkin, voileipäkakut kuuluvat
kirjolohen mätiä. Valmistin tätä lohihyydykettä jokunen vuosi sitten useampaankin otteeseen erilaisiin illanviettoihin ja pippaloihin, ja tänä jouluna päätin jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen kaivella kyseisen ohjeen reseptivihkoni sivuilta ihan käyttöön asti
Jaa lohitäyte leipäviipaleille. Koristele lohimousse mädillä ja tillillä. Halutessasi voit ottaa saaristolaisleivästä muotilla tai lasin avulla pyöreitä paloja lohimoussen tarjoilua varten
reilu teelusikallinen avokadokastiketta ja teelusikallinen mätiä. Se sopi myös kuin nenä päähän illan muun menun kanssa joka koostui äyriäisistä ja italialaisista mauista
Tai jos oikein alkaa rietastelemaan, niin mätiä myös. Olen sitä ihastellut aina äidin, mamman ja muiden ruokapöydissä, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla itse, vaikka ovat kehuneet helpoksi touhuksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.