Kuori maa-artisokat ja perunat. Chop them into large-ish cubes and add them into a saucepan. 2 diet kasvisruoka/vegetarian keitto/soup maa-artisokka/jerusalem artichoke vähäkalorinen/low-calorie. 800g maa-artisokkaa kuorittuna. 3-4 valkosipulinkynttä. 2 diet a couple of weeks ago, and I’m currently trying to find delicious dishes that would fit in my 500kcal-a-day fast days. 3 mid-size potatoes. 3-4 garlic cloves. 800g maa-artisokkaa kuorittuna. 3-4 valkosipulinkynttä 2 dl ruokakermaa (2%). 3 mid-size potatoes. 3-4 garlic cloves
Eikä puhettakaan ylimielisyydestä - joka jaksossa Ottolenghi tekee avoimesti paikallisten taitajien kanssa ruokia, jotka eivät edes tältä Välimeren ruokakulttuurin huippukokilta ensiyrittämillä luonnistu kovinkaan hyvin
Katsoimme eilen Yotam Ottolenghin ruokaohjelmaa, jossa hän seikkaili lapsuutensa Jerusalemissa. 600 g vaaleaa kalafilettä - käytimme turskaa. 600 g vaaleaa kalafilettä - käytimme turskaa
Linssit ovat niin ihana raaka-aine. Esimerkiksi ranskalaiset vihreät/ruskeat linssit ja beluga-linssit ovat kiinteämpiä ja sopivat paremmin pataruokiin ja salaatteihin, jossa ruokiin, jossa linsseistä ei haluta mössöä
Pyhän aikana katselin muutaman ruokaohjelmavideon,ja yksi niistä oli Ottolenghin Mediterranean Island Feast-ohjelmanKreeta-jakso,jonka voi nähdä YouTubessa täällä
Nämä Lähi-idän maustein maustetut linssipyörykät ovat tosi hyviä sellaisenaan mutta sitruunaisessa tahinikastikkeessa paistaminen nostaa ne aivan uudelle tasolle
Viime vuonna Jerusalemissa kiersi ruokarekka,joka pysähtyi joka kerta eri kaupunginosassa,ja jokaisessa kaupunginosassa ruokarekkaan liittyi myös joku kuuluisuus,joka valmisti rekassa suosikkiruokansa
Ihan niinkuin Pohjois-Korea, Somalia tai Bagdadkaan. Otin siis suunnaksi Hebronin, jonne pääsee suoraan Damascus Gaten edestä liikennöivin servis-minibussein
maa-artisokkaa ja tryffeleitä. Erotuksena serkustaan latva-artisokasta (jolle se ei itseasiassa ole mitään sukua edes avioliiton kautta), kutsutaan maa-artisokkaa englanninkielessä Jerusalemin artisokaksi
Hummus on Lähi-idästä ja sen tarkemmasta alkuperästä alueella on kiistelty kovasti. Innostuin kirjasta luettuani Appesiineja ja hunajaa -blogin Jaelin kehuja kirjasta
Mutabbaq130 g suolatonta voita sulatettuna1 pkt filo-taikinaa (14 levyä noin 31cm x 39cm)500 g ricotta-juustoa250 g tuorevuohenjuustoa suolattomia pistaasipähkinöitä (ei pakollinen)Siirappi90 ml vettä280 g sokeria3 rkl sitruunamehuaLaita uuni päälle 230 asteeseen. Laita muttabaq uuniin ja paista noin 25-27 minuuttia
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.