Madeira kermakastike. Keitä hieman kastiketta kasaan ja lisää loraus Madeiraa. Jos kastike menee liian “tönköksi” lisää hiukan jotain nestettä, esimerkiksi kermaa, vettä, madeiraa, maitoa
Elämäni parasta crème brûléeta olen syönyt Madeiralla, Armazem do Sal -ravintolassa. Madeiraa voi suositella kyllä kaikille lämpimästi ja täytyy sitä itsekin tänä kesänä suunnata sinne uudelleen
Sekoita maissitärkkelysjauhot madeiraan ja suurusta kastike. 1 dl madeiraviiniä. Leikkaa siankylki pieniksi paloiksi, ruskista ne paistinpannulla ja siirrä ne lautaselle
Väkevöidyn viinin alkoholi tasapainottaa tätä, joten hyviä makuyhdistelmiä saa ainakin portviinin, makean madeiran ja moscatelin kanssa sekä italialaisen Valpolicellan alueen recioton kanssa
Portviini sopii hyvin lihaliemeen, kuten konjakki tai Madeira. Lämintä kanalientä, herkullista häränlientä ja mantelisia mykyjä sen seassa vanhan ajan tapaan
Tämän terävyyden tasapainottamiseksi niiden kanssa sopii hyvin makea ja näitä syödessä niiden kanssa kannatta myös juoda jotain makeata viiniä, kuten esimerkiksi Portviiniä tai Madeiraa
Lisää madeira, kiehauta ja lisää lihaliemi ja kerma. ½ dl kuivaa madeiraa. 1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paloittele liha neljään osaan ja mausta suolalla ja pippurilla kauttaaltaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.