Maksapihvit. Filed under. Ruokaohjeet — Jätä kommentti. 22/05/2015. Tämä ei ole nykymuodin mukainen pihviohje jossa paistettaisiin siivuja kokonaisesta maksasta, vaan tarkoitus on tehdä perinteisiä maksapihvejä, joissa käytetään jauhetusta maksasta sekoitettua taikinaa
Puhdista maksa kalvoista ja halutessa liota sitä maidossa muutama tunti kitkeryyden poistamiseksi. Kuivaa maksa viipaleet ja mausta suolalla sekä pippurilla
Leivitä 1 cm paksuiset maksapihvit jauhoissa ja paista pari minuuttia kummaltakin puolelta. Paistettu maksa on hyvää sellaisenaan, ihan vaan voissa paistettuna, ja tarjottuna pasitetun sipulin, puolukan ja perunamuussin kanssa
Tarkemmin ottaen Pekoniset maksapihvit -ohje (ruokala/Matleena Lahti). Liian harvoin tulee laitettua maksaa vaikka se on herkullista ja edullista ruokaa kaikissa muissa muodoissaan paitsi maksalaatikkona
Tällä kertaa kokkina toimi taasen mieheni. Maksan käsittely ei kuulu ollenkaan omiin lempipuuhiini, ja pakko myöntää että mies on minua parempi kaikissa liharuuissa
Jauhemaksapihvit jakavat varmasti mielipiteitä. Itse teen jauhemaksapihvit aina jokseenkin samalla perinteisten jauhemaksapihvien ohjeella, joka on peruja nuoruusajoilta
Tässä on nyt pari viikkoa tehnyt niin mieli jauhemaksapihvejä, kun niitä täällä netin välityksellä olen katsellut, että oli aivan pakko niitä itsekin taas valmistaa
Sipulipiirakan sipulit haudutetaan ihanan makeiksi tehden piiraasta mehevän ja maukkaan. Sipulit valmistin melkein samaan tapaan kuin perinteisten jauhemaksa- ja maksapihvien seuraksi olen ruskistettuja sipuleita usein tehnyt
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.