Kesän lomamatka on nyt matkailtu ja taas on aika aloittaa leipomispuuhat. Tämän kesän makumatka kohdistui Balkanin alueelle ja nyt on kyllä ideapankki täynnä inspiraatiota tulevia kokkailuja varten
Minun grillikauteni aloituksen inspiraatio löytyi Aasiasta, jonka mausteiset maut, raikkaat yrtit ja kasvisten monipuolinen käyttö ovat erityisen lähellä sydäntäni
D Ei vaiskaan, ei sitä lohtakaan ihan joka päivä jaksa syödä. Sitä paitsi seiti on ihan kelpo kala ja kai siinä jotain ravintoaineitakin on, olevinaan ainakin
pohjoisen maamme miehet ja naiset niin hyvinä kuin huonoinakin aikoina. ovat jokaiselle tuttuja, mutta harmittavan vähän törmää perunan käyttöön grilliruokien
Grilli koeponnistettiin jerk-broilerilla ja grillatuilla bataateilla. Yleensä olemme grillanneet bataatin ilman esikypsennystä ja onnistuuhan se niinkin
Samaisessa uutisessa oli positiivinen juttu, että suomalaiset ovat ainakin Alkon myyntilukujen mukaan vähentäneet kirkkaiden juomista Juhannuksena, ja tilalle ovat tulleet viinit, erityisesti kuohuvat
Illalla laatikollinen superherkullisia marjoja oli jo syöty, eipä jäänyt mansikoita pavlovaa varten. Kesäinen herkku sopii upeasti muihinkin kesäisiin juhliin, vaikka loman alkua juhlistamaan
Mausta ruohosipulilla ja lisää vatiin pestyt, revityt salaatinlehdet. Uusista perunoista valmistuva kesäinen perunasalaatti on klassikko, joka maistuu aina
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.