Pastiksessa päätin, että on aika opetella täydellisen munakokkelin valmistus ja mistäs muualta sitä parasta ohjetta metsästämään kuin Julia Childin Ranskalaisen keittiön salaisuudet -opuksesta
Aluksi kun tutustuin valikoimaan, mitä saa syödä ja mitä ei, tuli tunne, että enhän voi syödä enään mitään, mutta onneksi on tämä internetin avartava maailma josta löytyy paljon aiheeseen liittyvää tietoa sekä mahtavia blogeja herkullisia reseptejä pullollaan
Helsingissä kaupungin parhaat ranskikset saa mielestäni Pastiksesta ja tietysti myös Kampin Hodarista & Hummerista - voi juku miten hyviä ne tryffeliranskikset ovatkaan
Kotisohvasurffailun tuloksena löytyi Kotikokki -sivustolta ohje, jota käytin pohjana. Pernod -tujaus. Keväällä, kun vein sisareni Turkuun ja siellä Mamiin juhlimaan syntymäpäiväänsä, saimme syödäksemme bouillabaissea, josta jo silloin sanoin, että en ehkä koskaan tule sitä unohtamaan
Nimittäin leivinjauhetta ja maitoa lukuunottamatta olen näistä tismalleen samoista raaka-aineista keittänyt sangen mehevää, ihanan kuohkeaa (kiitos puuron joukkoon kiehumisen loppuvaiheessa hämmennettävien valkuaisten) puuroa
Luen mieltäni avartavia tekstejä, kokeilen uusia reittejä ja löydän uusia suosikkiartisteja joiden huonolle huumorille omistettuja tumblr-sivuja luen tuntikausia samalla kun tajuan, että ehkä minunkin pitäisi olla hauskempi ja rennompi
Osaan kuitenkin lukea pakastepusseista pappan käsialalla kirjoitetun tekstin "c-j-svamp 2014". 80 gr emmenthal- ja mozzarella raastetta• iso kourallinen pakastettuja herkkutatteja• voita • sormisuolaa ja pieni hyppysellinen valkopippuria. 80 gr emmenthal- ja mozzarella raastetta• iso kourallinen pakastettuja herkkutatteja• voita • sormisuolaa ja pieni hyppysellinen valkopippuria
Muutama viikko sitten ennen varsinaista kilpailua, tutustuimme tuleviin kilpailu-viineihin virtuaalisessa viini-tastingissa, jossa maistelimme kaikki tulevat kilpailuviinit
Koulussa ollaan köksäntunneilla käsitelty parin viikon ajan erilaisia ruoka-kulttuureita. Muiden maiden kulttuurit avartavat ruokamaailmaa aivan uusiin svääreihin, ja pienillä muutoksilla saa paljon aikaa
---Meidän elo on taas normalisoitunut flunssan jälkeen. Uusimpia tuotoksia ovat vessapaperirulla-pupu ja Tutteli-laatikosta (siis sellaisesta, missä on useampi tutteli-purkki) tehty tunneli
Kymmenen vuoden takainen Intian-reissuni oli ensimmäinen kertani Euroopan ulkopuolella. avartava. Se oli myös aikaa ennen digikameroita ja nykyistä Canon-kultaani
Ensimmäinen yksin tehty pidempi reissuni ja oli kyllä avartava kokemus. J. Mua ei kyllä harmita yhtään, etten ole tällä hetkellä Suomessa juhlimassa juhannusta
Itse kokkailin viime viikolla parsaa - onhan se kuitenkin tällä hetkellä niin sanottu sesonkiherkku. Parsan tulee olla napakkaa, muttei kovaa - Al Dente
Aluksi meille jaettiin leikkauspaidat ja -myssyt sekä luentomateriaalivihkonen, joka osoittautui varsin passeliksi iltaluettavaksi ja kertausmateriaaliksi
Myös erilaisten lautojen testaus on ollut avartavaa. Tuuli on tasainen, kahdeksasta purjelautapäivästä yksi on ollut tuuleton, muuten tuuli on puhaltanut sellaista 18-21 solmua. -Kaisa 130 l
Tämä elämää sykkivä suurkaupunki koukuttaa monipuolisella ravintola- ja kahvilatarjonnallaan, upeilla shoppailumahdollisuuksilla, mukavilla ihmisillä, tunnetuilla nähtävyyksillä ja rennon tyylikkäällä ilmapiirillään
Siinä missä Leonard Cohen vanhan miehen kuiskauksillaan vie mennessään, siinä Pepe Wilberg ja Saimaa-orkesteri (ja Espoon laulu -kuoro, Kaartin soittokunta ja Lumous-jouset) pauhaavat, nostavat korkeuksiin
Kokonaisuudessaan Källskärin osoittautui aivan älyttömän mielenkiintoiseksi ja avartavaksi kokemukseksi - kukapa olisi uskonut, että keskeltä asumattomia, kallioiden valtaamia saaria ja pikkuruisia saaristokyliä löytyisi noin mielenkiintoinen ja eksoottinen kohde
Kirja-arvosteluihin – niihin harvoihin – olen yleensä kokannut jotain kirjan teemaan sopivaan. Sen sijaan se on valtavan sivistävä, avartava ja ajatuksia herättävä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.