H. i. e. m. a. n. h. k. l. v. s. t. ä. y. r. o. Z. u. c. d. ö. p. O. j. ,. L. T. b. C. è. S. -. I. f. P. g. F. Ä. ). /. w. A. (. G. K. N. V. R. 2. 5. 0. 1. . l. t l. d l
Jo hetken olemme onneksi osanneet arvostaa lähituotantoa ja kotoisia raaka-aineitamme. Ruokatoimittaja Kaisa Nieminen javalokuvaaja Riikka Kantinkoski ovat tehneet yhden alkuvuoden kauneimmista ruokakirjoista ja koonneet mummolan maut yksien kansien väliin
PORKKANAHILLOJA. Lähiruoka teemani lähti tästä käyntiin, sain tuottajanja viljelijän Kanta-hämäläisen Orastavan Auringon porkkatuotteita suoraan tilalta testiin, jossa on erilaisista hilloja porkkanoista ja marjoista
S. a. i. n. t. l. s. u. d. e. o. P. m. k. v. y. h. r. j. K. ä. p. H. g. C. (. ). R. ,. Y. L. -. T. 5. 0. 1. G. 2. f. c. V. A. M. ö. O. N. E. I. Ä. 3. 4. 7. U. J. 6. z. 8. Ä l. d l. k g
)Tyhjennys avuksi otin äitini reseptikirjasta löytyvän ohjeen, makumuistoja siis lapsuudesta. Seikoita jauhotajaleivinjauhe, ja lisää vuorotellen maidon kanssa muna-sokeri vaahtoon
Ei lihapullia vaan falafelpulliaAinakin kaikki naiset tietävät sen tunteen, kun avaa pitkästä aikaa vanhan hajuvesipullon korkin, ja tuoksun mukana mieleen tulvahtaa äkkiä tuhat ja yksi muistoa vuosien takaa
Iltapäivä oli jo pitkällä ja alkoi uuvuttaa. Korissa oli vastaleivottujavatruskojaja munavoita. Odotettu tauko, vatsat täyttyivät ja äiti taisi pestä loput matot
Asuin lapsuuteni maatilalla ja opin varsin kaikkiruokaiseksi. Saimme kasvimaalta juurekset ja vihannekset, metsästä marjat, maidon ja kananmunat naapuritiloilta ja lihan omalta tilalta
Olin luvannut että viikonloppuna teemme peltilihapiirakkaa Kaija-tätini perintöreseptillä. Levypiirakat ovat kokeneet uuden tulemisen vuosien jälkeen ja samaa trendiä voi nähdä myös maailmalla, jossa mm
Jos Kreeta on kokemustesi tai unelmiesi mukaan turistirysä, jossa on hyviä biletyspaikkojajapubeja, joista saa rannalla löhöilyn ja shoppailun välissä ihan ok kreikkalaista salaattia – älä vaivaudu lukemaan pidemmälle
Peruna on niin monipuolinen lisuke ja siitä saa loihdittua helpolla hyvää. Peruna on kaikenkukkuraksi edullista, lajikkeita sekä makuja löytyy paljon, ruoanvalmistuksesta riippuen
Minun lapsuudenkodissani äiti teki paljon ruokaa ja leipoi. Vieläkin voin helposti palata siihen hetkeen, kun koulusta tullessa jo ovella tuoksui tuoreet sämpylät, joihin oli ihanaa ladata päälle voita ja juustoa
Lopputulos on mehukkaampi, eikä keittäminenkään vaadi juurikaan aktiivista valmistusaikaa - mitä nyt välillä kattilaan on mukava kurkistaa hitaasti kypsyvää lihaa ja hieman lisätä sinne vettä haihtuneen tilalle
Rakastan tryffeliä ja se oli ennen minulle lähiruokaa parhaimmillaan, sillä mustaa tryffeliä kasvaa entisillä kotiseuduillani Umbriassa, jossa siitä tehdään taivaallisia herkkuja, vaikka umbrialainen keittiö pääsääntöisesti onkin ns
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.