Se on tämä marja-aika kuumimmillaan. Ai että mitä herkkuja niistä voikaan tehdä. Mansikoita tulee harvemmin käytettyä piirakkaan, mutta teeppä tätä tuoreita mansikoita käyttäen, että ossaa olla hyvvää
M. a. m. n. h. t. v. p. e. r. i. u. s. k. ,. o. ä. d. l. P. j. S. f. y. ö. E. J. -. g. T. H. O. c. V. 1. 2. 5. 8. 0. /. 4. L. A. K. –. 3. I. d l. t l. k g
Kirkaslieminen, maukastakin maukkaampi lihapata, joka Unkarissa syötäisiin riisin kera, mutta näillä leveysasteilla se on vallan mainio kastike perunoillekin
Ei ole mamman marjapiirakan voittanutta. En osaa sanoa montako eri versiota mamman marjapiirakasta olen vuosien aikana tehnyt, milloin sitä on maustettu kardemummalla, lisäilty pähkinää, kookosta, suklaan paloja mutta kyllä täytyy sanoa että tämä ohje ilman mitään kikkailuja, on se kaikkein parhain
Sain meidän mamman ystävän erikoisen hilloreseptin käsiini viime viikolla. Mamma todella ylpeänä tutustutti minut tähän aivan uudenlaiseen makuyhdistelmään
Viikonloppuna tulee usein tehtyä hieman aikaa vievenpiä ruokia. Niin viime viikonloppunakin. Tässä on ruoka joka saa keittiön tuoksumaan herkullisen mausteiselta ja tulee pakostikin nälkä tätä ruokaa kokatessa
Nyt tuoreista mustikoista ja vadelmista tehtyä mamman marjapiirakkaa. Kermaviilipiirakat maistuvat kyllä aina hyvälle, ja vaihtelua saa käyttämällä erilaisia marjoja ja vaikkapa hedelmiä
Kun päivä meni puuhastellessa ulkosalla, lihapata kypsyi miedolla lämmöllä uunissa useita tunteja. Itse laskin tuohon 125 asteeseen, koska lihapata säi rauhassa kypsyä neljän tunnin ajan
grahamjauhoapohjavaahdota. 100g voita1 dl sokerialisää siihen. 1 muna1,5 dl vehnäjauhoja1 dl grahamjauhoja1 tl leivinjauhettalevitä piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoillesen päälle laita marjoja haluamasi määrä (minä käytin vain noin pari desiä)täytejonka kaadat marjojen päälle2 dl kermaviiliä1 muna0,5 dl sokeria1 tl vaniljasokeriaPaista noin puoli tuntia +200 asteessa
Aika ajoin kaupasta saa edullisesti erilaista possun-, naudan-, tai vaikkapa hevosenlihaa. Kulma- tai sisäpaisti käyvät paloiteltuna hyvin sunnuntai pataruokaan
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.