Viikonloppuna oli meidän, Annin ja Katrin järjestämä leivontabloggaajailta. Nokkelana päätimmekin vaihtaa Fazerin uutuuteen, missä maistuu ihanasti karpalo, manteli ja joulun mausteet
Toivomuksena kakkuun oli suklaamoussea, niinkuin aina, ja päälle suklaata. Leivoin kuohkean jaja suussasulavan (se oikeasti sulaa suuhun) kaakaoisen kakkupohjan ohratärkkelyksestä
Tämä täyteläinen suklaakakku on täysin maidoton, munaton ja vegaani. Kakusta saa helposti myös gluteenittoman käyttämällä pohjassa gluteenittomia digestivekeksejä
Pehmeä mansikka-valkosuklaa sisälmys on kuorrutettu lakritsiraakasuklaalla. Mansikka ja lakritsi yhdessä toimivat erinomaisesti ja raakasuklaan antioksidanteista saat potkua päivääsi
nimittäin Äitienpäivä ja perinteiset aamukahvit sänkyyn. Kakusta saa myös pienellä vaivalla gluteenittoman, kun vaihtaa pohjan dominot gluteenittomiin kekseihin ja laktoositon kakusta tulee, kun valitsee kaupan hyllystä leivontaan laktoosittoman margariinin + kerman + maidon + tuorejuuston sekä käyttää täytteeseen tummaa suklaata
Edessä vasemmalla lohipiiras, keskellä passionkakku ja takaoikealla suklaamoussekakku. Niiden sijaan voi leivonnassa käyttää puhdasta kauraa, peruna-, riisi-, tattari- jamaissijauhoja, manteli- japähkinäjauheita, kookoshiutaleita sekä erilaisia siemeniä
ei sisällä maitotuotteita, ei sisällä gluteenia, on vegaani ja käy myös raakaruokailijoille. Ei sisällä valkoista sokeria tai huonojarasvoja, on superterveellinen
Ajatuksissani on ollut valmistaa enenevässä määrin liivatteettomia kakkuja. Kakuissa käytän useimmiten suklaata, mikä mahdollistaa liivatteen poisjättämisen, koska se jähmettyy kylmetessään ja näin hyydyttää kakun kerroksia
Suklaa ja lakritsi on ihan loistava pari ja sitä paitsi yllätyin positiivisesti tuosta valmiiksi maustetusta tuorejuustosta, jota aion ehdottomasti käyttää toistekin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.