Päivän visiitillä* Fiskarsissa sain kokea hetken tällaista joulua, tosin ilman lunta, mutta näihin maisemiin on helppo kuvitella kaunis lumipeite ja pikkupakkanen
Pari viikkoa sitten kävin tunnelmallisessa Fiskarsin Ruukissa tutustumassa Slow Food Festivaaleihin, joka kokoaa yhteen lähiseudun tuottajat ja lähiruoasta kiinnostuneet kuluttajat
Kesäiset juhlat edessä ja jotain pitäisi keksiä tarjolle. Eipä hätää. Tästä alkaa kolmiosainen sarjamme juhlavista tarjottavista, jotka syntyvät kohtuullisella vaivalla suuremmallekin porukalle
Yhteistyössä Fiskarsin kanssa. Olen asunut riittävästi ulkomailla tajutakseni, että keskimääräisessä suomalaisessa keittiössä on neljä ylivertaista esinettä
Aloitetaan niistä leipäveitsistä, sillä hodarisämpylöiden reseptin lukemisen jälkeen kaikki ryntäävät kuitenkin heti keittiöön tekemään maailman parhaita hot dog -sämpylöitä
Minusta on kuoriutunut entistä enemmän kasviruuan ystävä alkaneen vuoden aikana. Olen aina pitänyt kasviksista ja juureksista, sekä ollut salaatin ystävä
Lehdet ja blogit pursuavat toinen toistaan ihanampi hillo-ohjeita. Marttageeni herää henkiin aina näin syksyllä ja se aiheuttaa pakonomaista tarvetta täyttää jääkaappia ja pakastinta ääriään myöten täyteen, turvaamaan pitkää talvea
Meillä on muutamia (aika outoja) tapoja ravintolan valitsemisessa ulkomailla. Ensinnäkin kartamme paikkoja joissa on kuvalliset ruokalistat, ne jotenkin ällöttävät varsinkin mua
Tuntuu, että kaikilla ruokaa vähän enemmän laittavilla on suhteellisen intohimoinen suhde veitsiin. Oma oppini keittiöveitsistä tulee lapsuudenkodistani, isäni on aina ollut tarkka siitä, että veitset pitää olla hyvälaatuisia ja teräviä
Vietimme pyhäinpäivää koko perheen voimin Ski Expon markkinahumussa. Messuilta tarttui mukaan pitkään hankintalistalla olleet uudet laskettelukypärät miehelle ja itselleni
Kalakeitto on nopea arjen ruoka, sillä kala ja kasvikset kypsyvät hetkessä. Suurin aika kuluu esivalmisteluihin, kasvisten putsaamiseen, raastamiseen ja pilkkomiseen
Italialaisten pizzojen ääreltä makumatka jatkuu pienen tauon jälkeen takaisin Aasiaan. Maku. fi. stä löytyi taas lähes täydellinen resepti lohikeitolle
Cortina d`Ampezzo vuonna 1990, vaikka näyttää vuodelta 1956 tai James Bond-elokuvaltaToukokuun loppu häämöttää, pian saa taas heittää roskiin ja kompostiin kaikki, mitä ei jaksa/halua syödä
Pääsiäisen suosikkiherkkujani on ehdottomasti pasha. Mämmiä en pysty syömään (sisältää gluteenia), lampaanlihaan en ole myöskään ihastunut ja suklaanhimosta pääsin eroon jo seitsemän vuotta sitten
Matka kotikokista ammattilaiseksi on nyt puolessa välissä. Kokonainen vuosi kokkiopintoja on takana. Mitä kaikkea tästä vuodesta oikein on jäänyt takaraivoon
Kokonaisen päivän saa Fiskarsissa kevyesti kulumaan. Koska kesä on autoretkeilyn luvattua aikaa, luulenkin, että pääset kanssani joka viikko jonnekin päin Suomea
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.