Tänään on ensimmäinen virallinen lomapäiväni. Aika epävakainen päivä oli, mutta onneksi lauantaina aurinko paistoi koko päivän ja saimme pitää hauskaa ystävien kanssa hyvässä säässä
Tämä kakku kannattaa melkein tehdä pieneen vuokaan (tai kutsua paljon syöjiä kylään), sillä avokadotäyte oli tummennut seuraavana päivänä limemehusta huolimatta
*Resepti on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. Jep. Ihan oikein näit, siinä se on. Mämmi. Joka on muuten suomenkielen kömpelöin sana, ja ehkä myös ruoka, ainakin jos multa kysytään
Olen jo pitkän aikaan ollut kiinnostunut kaikenlaisten terveellisten ja raaka herkkujen leivonnasta. En ole kuitenkaan vielä aikaisemmin missään vaiheessa luottanut leivonta taitoihini, joten olen vain pitäytynyt protskumömmöjen protskulettujen paistossa ja muissa simppeleissä hommissa
Ensimmäisenä päivänä taikinan vaivaus, toisena kaulitsemista useammassa erässä ja kolmantena päivänä rullaaminen, kahden tunnin kohottaminen ja paistaminen
No, mutta ensimmäinen raakakakkuni onnistui hyvin ja maistui ihanalta. Sorry nyt aluksi, että tässäkin on noita boysenmarjoja niin kuin edellisessäkin postauksessani kakussa, eli vähän samannäköisiä ovat
Kun näin ensimmäiset raparperit kaupassa, tiesin heti, mitä laittaisin äitienpäiväkakun täytteeksi. Äitini toivoi marjakakkua, joten tein perinteisen sokerikakkupohjan täytteeksi aivan ihanan mansikka-raparperimoussen ja koristelin kakun kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.