Palak Paneer - intialainen pinaattijuusto. Paneer-juusto on yksinkertaista tehdä itsekin, mutta tässä nopea versio, johon käytin suomalaisen pientilallisen kotijuustoa ja se toimi erinomaisesti tässä Paneer-juuston tilalla
Paneer koseli. En tosiaankaan voi sanoa tuntevani Nepalilaisen ruuan syvintä olemusta. En ole käynyt Nepalissa, en lähimaillakaan, eikä nepalilaisissa ravintoloissakaan tule usein poikettua
Valmistin mökillä itse paneeria, eli kotijuustoa palak paneeria varten. Palak paneer ei ole niin tulinen kuin monet intialaiset ruoat, mutta sen harmonisen pehmeää makua tasapainottaa mukava mausteisuus
Liian helppoa, liian hyvää. Ystäväni luona söin tosi hyvää siemennäkkäriä jo aikaa sitten. Nyt kaupassa osui silmiin maissijauhot ja siemennäkkäri muistui mieleen
Ja herkkuna vielä kuivattuja baby viikunoita – jotka ovat kuin karkkia. Taas yksi puuropostaus. Pahoittelut siitä, olen jostain syystä koukuttunut tämän kevään aikana puuroihin
En usko tätä itsekään. Samaan aikaan, kun kuusitoistavuotias tyttäreni syö silmät soikeana, himoshoppaajaa katsoen Aino-suklaajäätelöä, minä pistelen toisella sohvalla aivan yhtä onnessani varhaiskaalista valmistamaani coleslawta
Tässä kuitenkin yksi uusi tuttavuus viime ajoilta, intialainen pinaattikastike palak paneer. Oikeasti tähän tulisi paneer-juustoa, mutta esimerkiksi supisuomalainen leipäjuusto käy erittäin mainiosti, se pehmenee lämmitettäessä ihanaksi
Kotona intialaista ruokaa valmistaessa, teen aina kaiken muun lisäksi palak paneeria. Eikä ihme, sijaitsevathan Kreikka ja Kypros siinä Intian tuntumassa – tai sitten ei
n keskustelua olin valmis uppoamaan aika syvälle kaulaani kietoman kaulahuivin taakse, mutta niin vain tofu löytyi juustohyllyltä ja nyt olen ehtinyt valmistaa saag paneeria jo kahteen otteeseen
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.