Helppo ohje ja vain neljä raaka-ainetta. Nämä ovat siitäkin kivoja, että näitä voi hyvillä mielin antaa jo pienellekin lapselle, jos lapsen sokerinkäyttöä haluaa vielä välttää
Paloittele keksit veitsellä (minä paloittelin käsin) ja asettele ne kakun päälle. Tein tällaisen jäätelökakun, jonka ohje on Emma Iivanaisen kirjasta Emman kakut leivokset & jäätelöt
Tein pitkästä aikaa tätä ikiherkkua siskoni synttäreille ja siten myös meille kotiin. Tämä suklaakakku on tullut tutuksi monissa äitini suvun juhlissa ja se on aina yhtä suussasulavan hyvää
Minä jätin massan nyt valkoiseksi. Bongasin kivannäköisiä koristeita ja otin ohjeen talteen. Kivaa pintakuviointia voi saada painamalla pitsiliinaa tai niinkuin minä tein, Iittalan tuikkulyhtyä kaulitun massan pintaan
Minä etsin tässä vaiheessa pikkuleiville parit ja asetin ne päällekkäin alustalle. Toivomuksena oli, että pikkuleivät olisivat jalkapohjan mallisia, ne tehtäisiin herrasväen pikkuleipien tyyliin välissään vadelmahilloa, ja että päällä olisi mintunvihreä pikeerikuorrutus ja päällä olisi pikeerillä pursotettuna pojan lempinimi
Jätin nyt siis siirapin pois ja korvasin sen intiaanisokerilla. Vähensin samalla mausteiden määrää (niitä oli edellisessä reseptissäni omaan makuuni liikaa) sekä myös jauhojen määrää
Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri sähkövatkaimella (minä sekoitin vaahdon puulusikalla). Tässä piirakassa on pehmeä ja maukas muropohja, kostean mehevä raparperitäyte ja kaiken kruunaava kookoksinen murupinta
Koska tällaisissa haasteissa, joissa leipomukset vaihtelevat suolaisista makeaan ja tyylistä toiseen, on arviointi ja pisteytys hankalaa, valittiin voittajat arpomalla
Ohje on Emma Iivanaisen uudesta Kakut leivokset & jäätelöt -kirjasta. Maku oli täydellisen browniemainen ja nuo suolatut maapähkinät sopivat joukkoon loistavasti
Meillä kävi eilen iki-ihania vieraita ja halusin leipoa jotain helppoa ja hyvää. Anoppini toi viime viikolla mustikoita pakkaseen ja päätin tehdä mustikkapiirakkaa
Minusta tehtiin pieni haastattelu blogiini liittyen paikalliseen Uusi-Lahti -ilmaisjakelulehteen. Minua jännitti vähän haastatteluhetki etukäteen, mutta haastattelija, Jenny Mäkinen, oli niin rento ja helpostilähestyttävä, että jännitys kaikkosi helposti
Pakkohan se oli leikata Inkan leikevihkoon ja leipoa se. ) Oli tosi hyvää ja helppo valmistaakin. ) Vaihdoin tavallisen sokerin intiaanisokeriin javehnäjauhotspelttijauhoihin
Leivontafoorumilla on joulukuun leivontahaasteena Maistuva kahvikakku lahjaksi. Nyt lisäsin taikinaan rouhittua tummaa suklaata ja se toi vielä lisää ihanaa makua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.