Mausteinen piimäkakku on herkku, jonka muistaa mummolasta lapsuuden päiviltä. Ihanasti piparilta tuoksuva kakku on kananmunaton, joten se on hyvä tarjottava, jos allergikko osuu kylään
Eilen teki mieli jotain helposti valmistuvaa ja päädyin tekemään pari piimäkakkua. Näissä on se ihanuus, ettei valmistuksessa tarvitse vaahdottaa mitään, vaan kuivat ainekset sekoitetaan nestemäisten kanssa yhteen ja ei kun kakku uuniin
Piimäkakku on peruskahvikakkujen klassikko. Piimäkakku säilyy hyvin ja maustuu säilytyksen aikana. Piimän tilalla käytän joskus muuta hapantuotetta, kuten kermaviiliä, maustamatonta jogurttia tai ranskankermaa, mutta aito piimäkakku syntyy vain piimästä
Ruskea kastike on jokaiselle suomalaiselle varmasti tuttu. Silti monesti saa kuulla, kuinka ihmiset kertovat että ruskea kastike ei jostain syystä onnistu
Lisäksi poikani kanssa teimme piimäkakkua ja tulipas hyvää kakkua. Piimäkakku3 dl (luomu)piimää200g sulatettua voita2 dl (luomu)sokeria1 dl siirappia1 tl inkivääriä2 tl neilikkaa2 tl (luomu)kaardemummaa1 tl soodaa6 dl (luomu)vehnäjauhojaSekoita piimän joukkoon sulatettu voi ja sokeri sekä siirappi ja sen jälkeen jauhot, joihin on sekoitettu kaikki mausteet
Viime vuonna tein Ajlalle synttäriyllätykseksi kaksi Angry birds -kakkua ja kun töin ne pöytään, kaikki lapset olivat riemuissan, mutta Ajla ei reagoinut mitenkään
Perinteinen, helppo ja nopea joululeivonta sopii hyvin jouluhössötyksen vastapainoksi. Teknisesti en ole ihan varma, pitäisikö tätä kakkua kutsua maustekakuksi vai piimäkakuksi, joten nimesin sen molemmilla nimillä
Hyvin usein törmää ennakkoluuloihin kasvisruokia kohtaan. Olin itsekin joskus hyvin hyvin varautunut. En vain ollut saanut maistettavakseni riittävän huolella valmistettua kasvipohjaista ruokaa
Mehevä piimäkakku rusinoilla, taateleilla ja viikunoilla on joulupöydän kestosuosikkeja ja syystä. Niinkuin tämä mehevä piimäkakku, jonka perintöreseptin sain vihdoin omakseni minäkin
R. a. k. s. t. n. u. o. r. e. l. i. p. ä. P. h. m. j. J. d. y. v. ,. ö. 1. 0. %. T. g. M. L. S. H. (. ). K. V. 6. N. +. 3. 7. °. C. 2. 5. -. I. A. O. F. c
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.