Ohjeesta tulee pellillinen porkkanakakkua, mutta taikinan voi myös kaataa muffinssivuokiin. Itse käytin "Italian leivosvuokia", jotka ovat kartonkia ja pysyvät siten paremmin kasassa kuin perinteiset paperiset muffinssimuotit
Olen kuvitellut suolaiset muffinssit kuiviksi, koviksi ja sitkaiksi. Suolaiset muffinssit (12 kpl). 200 g (1 prk) kermaviiliä (sekoita munat ja kermaviili vispilällä). 125 g voita (sulata ja lisää taikinaan). 125 g palvikinkkurouhetta. 100 g fetajuustokuutioita (lisää kinkku, paprika ja feta taikinaan). Lusikoi 12 paperiseen muffinssivuokaan tai voideltuihin metallivuokiin. 2 munaa 200 g (1 prk) kermaviiliä (sekoita munat ja kermaviili vispilällä). 125 g voita (sulata ja lisää taikinaan). 125 g palvikinkkurouhetta. 100 g fetajuustokuutioita (lisää kinkku, paprika ja feta taikinaan)
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. K. i. n. k. u. s. a. l. e. t. ,. f. j. o. p. r. ä. m. h. y. N. v. =. ). T. S. J. d. 2. -. ö. 5. E. (. Y. I. M. g. L. /. 0. 3. P. z. V. t l. d l
12 kpl isoa muffinssiaAinekset125 g margariinia2 dl sokeria3 munaa4 dl vehnäjauhoja2 tl leivinjauhetta1 tl vaniljasokeria2 limea. Ingmanin perinteinen tai Danone)100 g leivontaan tarkoitettua valkosuklaataKuorrutus ja koristeluSokerilla ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa sekä limen kuorta ja valkoista glitteriaja/taivalkosuklaatataitomusokeriaVaahdota sokeri ja rasva. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskiosassa noin 20-22 minuuttia. 12 kpl isoa. 125 g margariinia
Kostutus sujuu näppärästi muffinssin päältä käsin. Gluteenittomassa taikinassa muffinssin pinta repeilee hieman enemmän, mikä edesauttaa kostukkeen imeytymistä
noin 100g kinkkua (tai muuta vastaavaa kuten broileri/kalkkuna leikettä). noin 100g pinaattia. - Paista uunissa noin 10min 200 asteessa 4 kananmunaa noin. 100g kinkkua (tai muuta vastaavaa kuten broileri/kalkkuna leikettä). 100g pinaattia
Paitsi nyt – nämä muffinssit ehkä ajoivat kakun ohitse. Muffinssimuodossa porkkanakakku on ehkä vieläkin parempaa eikä näitä jäänyt ainakaan meillä yhtään syömättä
1. 1. 1. 1. 1. 1. T. u. l. i. t. a. s. v. k. o. e. r. m. ä. h. p. L. j. ,. R. c. G. D. n. y. g. d. E. K. N. -. ö. (. ). A. S. 6. /. 2. 3. f. b. U. J. V. P. 0. 4. 5. I. M. O. d l. t l
Silloin tällöin jaksan kehittää niiden pelastusoperaation ja nyt vuorossa olivat muffinssit. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jonka pitää tulla kypsästä muffinssista kuivana
12 kpl. 1 tl vanilja sokeria. 1 tl leivinjauhetta. 1 tl raastettua sitruunankuorta. 100 g voita. - Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 15 minuuttia. 1,2 dl pehmeää voita. 1½-2 rkl maitoa. Tai jos seos on liian kuiva, laita 1 rkl (tai enemmän) lisää maitoa. - Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuppikakkuihin ensin täyte ja sitten kuorrute 12 kpl
Amerikkalaiset suklaamuffinssit (noin 15 kpl tavallisiin muffinssivuokiin)100 g voita tai margariinia. reilu 1 dl maustamatonta jogurttia4 dl vehnäjauhoja. 1 dl kaakaojauhetta. 100 g valkosuklaataVatkaa sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Jaa taikina muffinssivuokiin (vuoat voi täyttää noin 2/3 tai 3/4). Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Hellapoliisin sivuilta 100 g voita tai margariinia. 1 dl maustamatonta jogurttia. 1 dl kaakaojauhetta. 100 g valkosuklaata
Huomista ostoslistaa ja ruokapuolta tovi sitten suunnitellessani mieleeni muistui tämä luonnoksissa muutaman viikon virunut herkullinen pestomuffinssien resepti, joka sopisi loistavasti uuden vuoden (ja minkä tahansa muiden) illanistujaisten suolapalaksi
1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. 1. E. l. ä. m. e. p. a. r. s. t. o. n. -. i. k. j. h. u. ,. d. y. f. P. T. v. K. 2. L. 3. 4. S. O. J. M. (. ). 5. V. /. 7. g. H. 0. ö. r k. k p. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.