Eilen oli jälleen aika illalliskutsujen. ) Olin alunperin suunnitellut tekeväni jotakin aasialaistyyppistä kanajuttua, mutta kun tilanteet ja vieraat vaihtuivat, muuttui samalla ruokalistakin
Munakoisotahna on gluteenitonta ja vähähiilarista ja ennenkaikkea erittäin herkullista. 1 iso munakoiso (tai kaksi pientä). 1 rkl Tahinia (seesamitahnaa)
Koosta (ja uunin lämpötilasta) riippuen tuossa menee n. Munakoisotahnaa valmistettaessa, sekoita tahini ja vasta puristettu sitruunanmehu sekä valkosipulitahna keskenään ja anna seoksen maun tasaantua munakoisojen kypsymisen ajan
(neljälle). - 500g spagettia tai tagliatelleä (muutkin käyvät). Pastat ovat siitä mainioita, että voit varioida niitä, miten tykkäät ja monesti vähilläkin aineksilla mennään jo pitkälle
Sulata taikina (itse sulatin aiemmin vesialtaassa lämpimässä vedessä vielä avaamattomassa pussissa, mutta nykyään pusseissa tuppaa olemaan reikiä, joten olen vaihtanut tuntiin huoneenlämmössä tai mikron sulatustehoon)
Salaatin yrttisyyden, pienen pikanttiuden ja sitruunan tuoman kevyen hapokkuuden seuraksi sopisi toki joku makeampi valkoviini kuten Alsacen alueen Riesling tai Gewürtztraminer (myös lämpimän ilmaston pyöreämpi Riesling
Perinteisesti sofrito tehdään vasikanpaistista (jolloin kypsennysaika on lyhempi), mutta omat suosikkisofritoni on tehty naudasta, jonka paistia on myös helpompi löytää mistä tahansa kulmakaupastakin
Valuta kana marinadistaan (säästä se) ja kaada marinadi pieneen kattilaan. Lisää pannulle sitten kevätsipulin valkoiset osat (jätä vihreät varren tarjoiluun) ja parsakaali
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.