Viime sunnuntaina pidettiin meillä kotona läksiäiskahvit esikoisen armeijaan lähdön kunniaksi. Koristeluun käytin valkosuklaaspritsausta, Oetkerin kuivattujamansikanpaloja, hopeista kristallisokeria ja marmeladisydämiä
L. a. k. i. s. t. e. n. u. o. h. j. y. l. ä. p. v. Y. r. m. d. ,. O. T. -. J. 9. (. ). g. M. B. w. 2. K. 5. 0. 1. 4. S. f. x. P. 7. H. V. 6. ö. b. E. R. C. 8. 3. ½. d l. t l. m l
Täytekakun sijasta päädyin tekemään ison hyydykekakun. Tällä kertaa en tehnyt kakkuun kiillettä vaan kävin marjapuskilla poimimassa päälle tuoreet marjat
Hyytyminen perustuu pääosin kookosöljyn ja chia-siementen käyttöön. Täyte pysyy kasassa ja kakusta saa leikattua siistejä paloja, mutta liivatteen puuttuessa rakenne on moussemainen – siis erilainen, mutta ei välttämättä sen huonompi
Maku oli tosi hyvä, ja tuoksusta tuli mieleen trio-jäätelö. Sulata voi ja sekoita domino murskaan. Laita massa irtopohjareunavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla
Koostumus vegaanisessa hyydykekakussa on hieman erilaisempi kuin tavallisessa liivatteellisessa veljeksessään, mutta opettelemalla koostumuksesta saa kerta kerralta parempaa
Kun vastaani internetin ihmeellisessä maailmassa tuli Pierre Hermén macaron -ohje (Hermén ja Ladureén macaroneja pidetään parhaimpina), jossa käytetään italialaista marenkia, halusin kokeilla myös sitä
Resepti tulee tässä ja kaupan päälle päärynä-lime-muunelma samaisesta reseptistä. Mausteiden ansiosta soijan maku ei puske kovin pahasti läpi näissä kakuissa ja hyvin ovat maistuneet jälkkärinä muillekin kuin maidottomille ruokailijoille
Pohja. Sekoita voi ja keksimurut ja painele irtopohjavuoanpohjalle käyttäen lusikkaa apunasi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja jätä jäähtymään hetkeksi
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.