Mustikka-valkosuklaakuppikakut
jonnaniemilä
jonnaniemilä

Mustikka-valkosuklaakuppikakut

  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • Mustikka-valkosuklaakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h, passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa
  •  
  • pohjat
  • 120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
  • 140 g = 1,6 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 40 g voita tai margariinia
  • 1,2 dl maitoa
  • 0,25 tl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  •  
  • mustikkahillotäyte
  • 30 g voita tai margariinia
  • 30 g = noin 0,25 dl sokeria
  • 70 g = noin 1 dl mustikoita – survo
  • 1 keltuainen
  •  
  • kuorrute
  • 200 g = 3 dl tomusokeria
  • 1-3 rkl maitoa
  • 50 g valkosuklaata
  • koristeluun tuoreita Mustikoita

Ohjeet



    Leivo pohjat. Kuumenna uuni 170-asteiseksi. Mittaa jauhot, sokeri, sitruunankuori, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen puolet maidosta ja vatkaa sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet. Sekoita vanilja-aromi tai -sokeri, muna ja loppu maito keskenään. Kaada seos taikinan joukkoon ja vatkaa hetki. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Jatka sekoittamista vielä pari minuuttia, jotta taikinasta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa. Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.
    Tee hillo kakkujen paistuessa. Mittaa voi, sokeri ja mustikkasurvos kuumennuksen kestävään astiaan, jonka alla, kattilassa, on kiehuvaa vettä. Sekoita aineksia vesihauteessa kunnes voi ja sokeri ovat sulaneet, noin pari minuuttia. Lisää keltuainen koko ajan sekoittaen. Kuumenna hilloa noin 10-15 minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes se alkaa paksuuntua. Laita hillo jääkaappiin jäähtymään, se paksuuntuu siellä lisää.

    Täytä kuppikakut. Koverra jäähtyneisiin kakkusiin kolo puukolla. Voit myös käyttää ns. kuppikakkukoverrinta (kuvassa).

    Lusikoi hilloa koloihin ja laita kaiverretut palat takaisin hillon päälle. Laita kuppikakut jääkaappiin kuorrutteen teon ajaksi.

    Kuorruta kuppikakut. Sulata valkosuklaa. Sekoita tomusokeriin maitoa pikkuhiljaa, kunnes se on paksua mutta hivenen levittyvää. Lisää valkosuklaasula. Jos kuorrute on liian löysää pursotettavaksi, laita se pieneksi hetkeksi jääkaappiin. Kuorruta kuppikakut pursottamalla. Jos et omista pursotinpussia, voit sutaista kuorrutteen (paletti)veitsellä. Koristele tuoreilla mustikoilla. Anna kuppikakkujen jähmettyä vielä hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.