1/2 ruukkua
basilikaa (käytin 3/4 ruukkua koska basilikani oli vähän ruipelo)
1 3/4 dl
sokeria
2 3/4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
(ruusu)suolaa
1 tl
psylliumjauhetta)
1 dl
basilikasokeria
125 g
margariinia (sininen Keiju)
1 rkl
vettä
Täyte
400 g
mustikoita
1 rkl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
Sekoitin täytteen ainekset ja kaadoin ja tasoitin pohjan päälle.
Täyte
400 g
mustikoita
1 rkl
kookossokeria
1 rkl
perunajauhoja
Sekoitin ja kumosin pohjan päälle.
Muru
1 dl
spelttijauhoja
3/4 dl
kookossokeria
1/2 tl
kardemummaa
kunnon hyppysellinen suolaa
50 g
neutraalin makuista kookosöljyä
Murun ainekset yhteen ja ripottelin piirakan päälle.Paistoin piirakkaa 200 asteessa n. puoli tuntia.Piirakka oli parhaimmillaan seuraavana päivänä saatuaan jääkaapissa jämäkämmän rakenteen ja makujen tasoituttua.
Karjalaisen Ankkurinapista on tänään täyttänyt pään. PORKKANAKAKKUA KAHDELLA TAPAA (G,M,S). Joku ääripaleoisti olisi kuitenkin käynyt kimppuuni ja syyttänyt virheellisen tiedon levittämisestä
Me ollaan ainakin lakritsin rakastajia ja se onkin salmiakin rinnalla meidän lemppari makeinen. Olemme mukana Blogiringin ja Pandan kamppiksessa, missä saimme bloggaajakollegoiden kanssa kehitellä ihania reseptejä tästä uutuudesta
Ensimmäinen oli perinteinen, suolalla ja pippurilla maustettu graavilohi. Toinen oli punajuurigraavattua ja mausteetkin olivat hieman tavallisesta poikkeavampia
Ehdimme vielä ennen Joulua istahtaa ystäväpariskuntamme kanssa alas saman ruokapöydän ääreen ja nautiskella hyvästä ruuasta ja ihanasta seurasta pitkän kaavan mukaan
Aika usein perjantaisin illallispöytämme täyttyy taivaallisista tapaksista. Espanjalaisen keittiön lämpimät maut ja mahtavat raaka-aineet ovat kestosuosikki, josta ei saa tarpeekseen
Ja koska en osannut päättää tarkemmin, niin tein sitä sitten kahdella tapaa täytettynä. Jostain syystä onnistun saamaan siitä lähes aina vain kuivaa kengänpohjaa
Viime sunnuntainen lounas jatkui Tomi Björkin reseptejä kokeillessa. Kokosin surutta amerikkalais-aasialaisen yhdistelmän kalifornialaisesta lohesta, fenkolipyreestä ja fenkoli-omena salaatista
"Perinteinen" kinuski (vasen) ja Mestari Aleniuksen kinuski (oikea). Alenna lämpötila keskilämmölle ja anna kinuskin kiehua rauhassa välillä sekoittaen
Talven varalle kahdesta (pienestä) pakastimesta toinen on tupaten täynnä pelkkää mustikkaa ja kotikotona sitä on sitten moninkertaisesti enemmän, joten hädän tullessa vain äidin pakastinarkkua koluamaan
Pienen päivänsankarin juhliin piti keksiä jotain hyvin pientä, kesäistä, söpöä ja makeaa. Kaapissani oli ihanan pilkullisia muffinivuokia jaajattelin kokeilla josko marenkia voisi pursottaa myös vuokiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.