Raaka mustikkasoppa kanelisella viuhahduksella 4 reilua annosta. Mustikanpoiminta on nyt ajankohtaista, joten on syytä käytellä viime vuotiset mustikat kiireesti pois pakastimen uumenista tilaa viemästä
ruismustikkapuuroa, mustikkavispipuuroa, mustikkapiirakkaa pullapohjalla, mustikkamurupiirakkaa, mustikkamehua, mustikkahilloa, mustikkarahkaa, mustikka-karpalopiirakkaa, mustikkarättänää, mustikkasoppaa ja monta erilaista piirakkaversiota on pyöräytetty
juotavaa mustikkasoppaa. Karjalainen perinneherkku, peruna-lihakukko ja kunnon kirnuvoita. Karjalaiseen ruokaperinteeseen kuuluu perinteisten karjalanpiirakoiden lisäksi muun muassa ruokaisat kukot, joko peruna-lihatäytteisinä, lanttu-lihatäytteisinä tai pelkällä lihalla täytettyinä
ruismustikkapuuroa, mustikkavispipuuroa, mustikkapiirakkaa pullapohjalla, mustikkamurupiirakkaa, mustikkamehua, mustikkahilloa, mustikkarahkaa, mustikka-karpalopiirakkaa, mustikkarättänää, mustikkasoppaa ja monta erilaista piirakkaversiota on pyöräytetty
Torstaina oli taas ruokapiiripäivä ja pitkästä aikaa sain tinki luomumaitoa, ihanaa. Mietin että mitäköhän niistä tekisi ja ensimmäisenä ajattelin, että uunipuuroa on saatava
Kunnon taudissa ja kuumeessa köhiessä ja niistäessä on pakko saada jotain taudinkarkotusevästä. Aikani teetä lipitettyäni kaivelin pakastimesta mustikkametsän antimia ja aloin sopan tekoon
Huoh, taas tulee olo, että toisaalta edellistä kuulumispostausta kirjoitti ihan juuri ja toisaalta siitä on jo niin pitkä aika, kun helmikuussa kirjoitin kahdeksankuisesta Bonskusta, joka oli kuukautta aikaisemmin löytänyt liikkumisen riemun ja pääsi tutkimaan paikkoja omassa tahdissaan
Eikös tästä nyt ainakin melkein terveellistä tule, jos laittaa joukkoon vaikkapa mustikkasoppaa. Tällä viikolla sukellettiin isoäidinaikaisten reseptien maailmaan ja päätimme kokeilla jotain, jota emme ole koskaan ennen kokeilleet
Arkkupakastimet on sitten jänniä. Niiden uumeniin hautautuneena löytyy yllätyksiä. Nytkin löysin (en sentään muumioita vaan) pari viimevuotista mansikkarasiaa, vaikka luulin jo ajat sitten talvella niiden loppuneen
Kiehauta vesi ja lisää suurimot. Anna veden imeytiä ja lisää maito/vesi-kermaseos. Lisää voi. Keittele hiljaisella lämmöllä ainakin pari tuntia, mitä pidempään, sen parempi
Yllätin myös itseni keittelemästä maitoon spelttimannapuuroa, tattaripuuroa ja mustikkasoppaa. Ruokafriikin pahimpiin painajaisiin kuuluvat vatsaflunssat
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.