Näitä perinteisempiä leivontareseptejä toivotaan aika usein, joten pitkästä aikaa yksi sellainen. Yhteen aikaan tein melko usein mokkapaloja, mutta nyt edellisestä kerrasta oli vierähtänyt varmasti reilusti yli vuosi
Joulukin tuolta jo jolkottaa, joten joululeivonnaisia täytyy alkaa testailemaan. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon, lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä
Nämä kun ovat niin näppäriä paistelin tällä kertaa nämä pullaset pelkällä paistinpannulla, mutta rasvattomanpi vaihtoehto on paistaa pinta pannulla (tämäkään ei ole pakollinen vaihe) ja laittaa uuniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi. 400 g naudanjauhelihaa1 sipulihiukan öljyä2 pientä keitettyä (tai raakaa) perunaa1/2 dl maitoa1 kananmuna1 tl suolaa1/2 tl mustapippurialaitoin vielä yrttisuolaa rippusen (maista koe pulla niin tiedät sopivan maustemäärän)Kastike. 3 dl pannun huuhdelientä2 rkl soijakastiketta (gluteenitonta)1/2 lihaliemikuutiota3 rkl tomaattisosetta2 tl sinappiatilkka maitoa (halutessa kermaa)tummaa kastike suurusta (mulla oli kaapissa vaaleaa ja sillä mentiin, koska en yleensäkään näistä valmis suuruksista piittaa)Kuori sipuli ja silppua. 400 g naudanjauhelihaa
Mamma myös viimeisteli silakat korppujauhoilla ennen uunissa kypsennystä, mutta tämän olen havainnut makuasiaksi, sen voi joko tehdä tai jättää tekemättä
Meillä on tullut perinteeksi tehdä joka joulu tähtipullia ja kaurarieskaa. Monesti olen tehnyt vain piparitähtipullia helposti kaupan piparitaikinasta, mutta joskus innostun tekemään myös murotähtipullia, riippuen vähän ajasta
Tämä tuntuma oikeasta taikinan koostumuksesta tulee mielestäni vain leipomalla eli kokemuksen kautta, mutta ohjeita noudattaenkin voi päästä lähelle parhautta - toki myös sattumankin kautta
Lueskelin vanhoja suomalaisia keittokirjoja, ja erilaisia piparkakkuohjeita löytyi useita. Jos on uskallusta ja uteliaisuutta, voi vanhoista ohjeista keksiä piristystä perinteisiin piparkakkuihin
Ajattelin tänään aamupalaksi tehdä ihan tavallisia lättyjä (,niin kuin meillä päin sanotaan). Tää ei varmaan kauheeta prologia tarvitte, eli ei kun asiaan
Kasta ja pyörittele hieman jäähtyneet, mutta vielä lämpimät munkkirinkelit sokerissa. Tämä resepti ei kerennyt ajoissa ennen vappua julkaistavaksi, koska meillä paistetaan perinteisesti munkit aina vappuaattona
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.