2,5 vuotta
sitten, kun jumppasalilla hyvän päivän tuttu Pingviini ehdotti, että kasataan neljän naisen porukka ja aletaan kokata illallisia vuorotellen kerran kuussa
20
riisi
40 kuorittua
katkaravunpyrstöä
8
isoa
2 dl
porkkana
1
retikka
tuoreita mintunlehtiä
tuoretta korianteria
2 dl
pavunituja
2 l
vettä
1 tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1/2 punainen
tai vihreä chili (keskivahva) tai 1 pieni thaichili
1/2 pieni
porkkana
2 rkl
mietoa riisiviinietikkaa (tai omenaviinietikkaa)
2 rkl
kalakastiketta (nam pla)
2 rkl
puristettua limetin mehua
2 tl
sokeria
6 tuoretta
mintunlehteä
2
salottisipulia
100 g
tuoreita pavunituja tai 50 g tuoretta pinaattia
Ohjeet on koostettu netistä sieltä täältä, sekä parista kirjasta (Intialainen keittiö, Manju Mahli ja Rakkautta, OliivejajaTimjamia, Anna & Fanny Bergenström)
Juomana Baileys-kaakao. Neljän tähden illallisen menu. 1½ dl gluteenittomat jauhoja1 ½ dl maissijauhoja1 tl leivinjauhetta½ tl suolaa2 tl ruokosokeriaSekoita kuivat aineet keskenään ja lisää 1 kananmuna, 1 dl maitoa ja 1 rkl öljyä. Laita taikinaa makkarapalojen ympärille ja uppopaista rasvassa noin 5 minuuttia. 1 ½ dl maissijauhoja. 1 tl leivinjauhetta
Kuori maa-artisokatja perunat. Maa-artisokkapyree. Tällä viikolla Nelosella nähtiin radiojuontajien Neljän tähden illallinen –jaksotja oli suuri ilo olla mukana
Puraisu pataleivästä saa haaveilemaan seesteisistä maalaismaisemista, auringosta japiknik-korista. Suositun pataleipä reseptin löysin hehkutusten perusteella Cebicin keittiössä-blogista, joten superisti kiitoksia Hanna
Jos olet kuitenkin jo ehtinyt mutustaa kaikki piparit, tai et enää halua edes ajatella jouluisia mausteita, voit käyttää pohjassa vaikkapa Digestive-keksejä
Sain inspiraation näihin leivoksiin Lunni leipoo -blogista. Vähän muokkasin ohjetta ainesosien määrien suhteen ja näistä tulikin lopulta niin erinomaista vapputarjottavaa, että ystäväni muistelee saamaansa herkkua yhä päivittäin
Reseptin perusta on Genius recipes -kirjasta, johon on koottu nerokkaan yksinkertaisia reseptejä. Jonnekin jatkuvaan sateeseen piilotuva, orastava kevättunnelma vaatii pastellia ja sesongin parhaat antimet pöytään
- suolaa ja mustapippuria. - voita paistamiseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista nopeasti normaalisuolaisessa voissa ja kuumalla pannulla niin, että filee ruskistuu
Parsaa, pekonia, kananmunia ja voita. Neljä raaka-ainetta. Pääsiäiseen parsa kuitenkin kuuluu, joten otin yhden espanjalaisen nipun kokoisen sivuaskeleen vakaista päätöksistä
-. -. -. -. -. -. -. -. -. J. o. k. u. n. e. v. i. t. a. p. r. s. S. l. ö. y. ä. ,. m. O. h. j. H. d. V. K. P. M. g. A. c. U. (. ). T. R. D. C. 2. 1. 7. 5. 0. 3. L. ". 4. 8. t l. d l
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.