Koska pidän nimeä "ohratto" rumana ja ei-herkullisena, en tykkää sitä käyttää. Sille pitäisi keksiä parempi ja herkullisempi nimi ettei tule ihan ometta tai navetta mieleen
Mietimme illan aikana pitäisikö nimen kuitenkin olla ohratto eikä ohrarisotto. Tällaisena sateisena ja syksyisena torstaina teki mieli taas ohrattoa, sillä se on mielestäni oikeaa comfort foodia - sellaista jota voi syödä kulhosta istuen sohvalla viltin alla kun ulkona sataa ja on pimeää
Ruokalajin nimeksi sopisi tällöin tietysti orzotto, mutta termi onkin Italiassa jo varattu ohranjyvistä valmistetulle ruokalajille, jota meilläpäin kutsutaan nimellä ohratto
Avokado ohratto. Tuo ainainen kysymys, joka tulee vastaan joka viikko. Jos olen aktiivinen, teen yleensä ruokalistoja moneksi viikoksi eteenpäin, sillä se helpottaa arkea ihan älyttömän paljon
Ohratto. Pimenevässä syysillassa sitä kaipaa lautaselleen tuhteja makuja. Tässä annoksessa niitä tarjoilevat pitkään haudutetut porsaan posket ja kasvis-ohra lisäke
Perinteisessä lettutaikinassa kananmuna on koossapitävä voima. Vegaaninen lettutaikina on rakenteeltaan tukevampaa, jolloin letuista tulee väkisinkin hieman paksumpia
Suomessa on viime vuosina herätty maukkaan ohran terveellisyyteen, ja muun muassa ohratosta onkin monissa kodeissa tullut käypä korvike ravintosisällöltään hötömmälle risotolle
Annostele lautasen pohjalle kypsää ohrattoa ja porkkanatikkuja. Marraskuu on parasta aikaa matkailuun. Jos et ole buukannut lentoja eksoottiseen ympäristöön, on tunnelmaa helppo luoda keittiössä
Lisukkeeksi teimme mascarponella pehmennettyä ohrattoa, joka sai myös hieman raikkautta sitruunasta. Lisää kypsään ohrattoon mascarpone sekä sitruunan mehu ja raastettu kuori
Annoksesta tuli niin reilusti että siitä syötiin täysi ateria sienten täyttämisen lisäksi - risottoa tai ohrattoa on mielestäni hankalaa tehdä pientä määrää
Tavallisempaa lienee kuitenkin yhdistää kreikkalaiseen tapaan riisi ja pinaatti, mutta koska nokkosta on nyt tarjolla ja satokausi parhaimmillaan kannattaa ehdottomasti kokeilla risottoon, ohrattoon ja tietenkin myös puuroon makoista kotimaista villivihannesta, nokkosta
suppilovahvero-ohratto, paahdetut palsternakat, tumma kastike ja. Pilko salottisipuli ohrattoa varten. Lisää ohrattoon kunnon loraus valkoviiniä, sienet ja kuumaa vettä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.