Leivoin piirakoita kolme pellillistä, kukin erimakuisina. Suolaisia piirakoita remonttiapulaisille. Vielä kun vanha keittiömme oli pystyssä, leivoin viimeisinä suolaisina juttuina muutaman piirakan pakkaseen
Paikallisen börek piirakan reseptiä on kyselty, eikä ihme. Postausten perusteella olen joka päivä kahvilassa tai vähintään vastapäisessä kaupassa nuuskimassa turkkilaisia leipomuksia
Laitetaanpas jakoon toinenkin hyvä punaherukkaresepti, kun kerran noita marjoja vielä on. Tämän piirakan innoittajana toimi Kirsin keittiöstä löytynyt ohje
Jos pohjista haluaa hieman ävhemmän rasvaisia, voisi rasvamäärää pienentää tai minä laitan nykysellään muutaman dl ylimääräisiä jauhoja ja maitoa tilkkasen enemmän, muut ainesuhteet säilytän ennallaan ja siitä satsistaa teen yleensä 60 kpl pikkuisia piirakoita. juustoraastetta ( minulla meni lähes 650 g juustoa /50 kpl pikkupiirakoita ). juustoraastetta ( minulla meni lähes 650 g juustoa /50 kpl pikkupiirakoita )
Jäähdytä sitruunapiirakoita hieman, ennen kuin irrotat ne vuoistaan. Kaada esipaistettujen pohjien päälle ja kypsennä pieniä piirakoita 175-asteisessa uunissa noin 10-15 minuutin ajan, kunnes täyte on hyytynyt
Ulkona voi edelleen ihailla mahtavaa väriloistoa, vaikka ollaan jo yli lokakuun puolen välin. Kreikkalaisen leivän resepti lienee alunperin Valion reseptejä
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.