500 g
ruodotonta ja nahatonta punakampelan tai turskan filettä
1 dl
vehnäjauhoja + suolaa + vp
10 cm
Tämä ei tosiaankaan ole niin tarkkaa, pienemmät palat vaan on helpompi uppopaistaa kotikattiloissa. Pyöräytä kalat suolalla ja pippurilla maustetuissa vehnäjauhoissa lautasella ja ravistele varovasti ylimääräiset jauhot pois.
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
jääkylmää olutta (tummempi – maukkaampi? Metsän Henki toimi hyvin)
2 kananmunan
valkuaista (jos teet majon itse, niin nämähän jäävät siitä yli)
Reseptiin voi käyttää mitä tahansa vaaleaa kalaa, parhaiten sopivat siika ja kuha. Tämä kalaresepti on Vappu Pimiän keittokirjasta ja nousi heti omaksi kalalempparireseptiksi kun ensi kertaa kokeilin
Alkoi tehdä mieli kalaa. Matkalla kotiin päätin käyttää kalaa chreime-tyyppiseen kalapataan,mutta loppujen lopuksi siitä tuli hieman tavanomaista erilaisempi,jossa yhdistin erilaisia ohjeita ja omaa päätäni,,mutta herkullinen kalaruoka tästä tuli
I. h. a. n. p. r. s. j. e. k. l. t. i. o. u. d. f. E. y. -. H. v. ä. J. T. O. m. (. ). P. ,. ". B. g. F. A. G. V. S. w. L. K. 1. 8. 0. 4. /. 2. 3. Ö. ö. c. M. b. Y. Ä. N. D. U. S l. d l. t l
Ota pintaan kaunis väri mutta älä ylikypsennä kalaa. Meillä oli taas eräs perjantai ostettu pari pientä orataa, eli kultaotsa-ahventa, jotka tällä kertaa kokkipuolisko pyynnöstäni fileroi
Ilmankin soosia voi kalaa toki nauttia, mutta suosittelisin syömään kastikkeen ja riisin kanssa. Hiero seosta kummallekin puolelle kalaa ja kääri banaaninlehteen/leivinpaperiin/ruoanlaittopaperiin
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.