Omenaherkkuja Ullan tapaan
Penan loki
Penan loki
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • 100 g voita 1 dl ruokokidesokeria 2 onnellisen kanan munaa 1¾ dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl kanelia
  • 100 g ranskankermaa 2 tl vaniljasokeria 1 tl perunajauhoja
  • 1 dl kuorittuja manteleita
  • 250 g voita 3 dl sokeria 4 onnellisen kanan munaa 2 tl vanilliinisokeria 2 tl leivinjauhetta 5 dl vehnäjauhoja 2–
  • 3 hapanta omenaa
  • 5 dl vehnäjauhoja ½ tl suolaa 1 onnellisen kanan muna ½ dl rypsiöljyä
  • 1 ½ dl kylmää vettä
  • 500 g hapanta ja kiinteää omenaa (ei jauhoista)
  • 2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä 1 dl fariinisokeria 1 dl keltaisia rusinoita 1 dl pieneksi kuutioituja aprikooseja 2 tl sitruunankuorta
  • 2 tl kanelia
  • 100 g voita
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 100 grammaa voita ja voitele taikinalevy voisulalla. Säästä voista hieman, jotta voit voidella myös pinnan. Levitä täyte taikinalle ja rullaa taikinalevy kääretortun tapaan. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja sivele päälle loppu voisula, johon sekoitettu hunajaa. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes on kypsä. Anna vetäytyä tovi ennen tarjoilua, mieluusti useampi
  • 100 g voita 2 ½ dl vehnäjauhoja ¾ dl sokeria 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kuohukermaa
  • 40 g voita 2 rkl luomuhunajaa 1 tl vanilliinisokeria ½ dl muscovadosokeria ¾ dl fariinisokeria tai ruokokidesokeria 200 g happaman omenan paloja
  • 2 tl kanelia
  • 2 prk (2 x 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 ½ dl sokeria 2 onnellisen kanan munaa 1 tl vanilliinisokeria 1 ½ rkl sitruunamehua 2 rkl perunajauhoja 200 g ranskankermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 160- asteisessa uunissa
  • 1,5 tuntia Ota uuni pois päältä, mutta jätä kakku uuniin noin puoleksi tunniksi, mikäli se ei ole hyytynyt kokonaan
  • 3½ dl vettä 2 rkl siirappia 1 tl kuivahiivaa 100 g grahamjauhoja 350 g vehnäjauhoja 100 g kaurahiutaleita reilu 1 dl kuivattua viikunaa pieninä rusinankokoisina paloina 2–3 tl suolaa 2 oman maan hapanta omenaa pieninä kuutioina vettä
  • 1 rkl siirappia

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.