Itse en taida tietää tämän parempaa omenapiirakkaa. Minnehän tämän kuljettaisi piiloon ennen kuin mies tulee pellolta puimasta, muuten huomenna on vain muruset pellillä
Juuri tämän omenapiirakkaohjeen Mimmi oli löytänyt Tarun Taikakakut -blogista täältä ja todennut tämän olevan ihan parhaimpia piirakkapohjia useimmille marja- ja omenapiirakoille
Ohjeen kopsasin netistä joltain keskustelupalstalta jota en enään millään löydä. Onneksi on tiistaina jumppa niin saadaan tämä kesän aikana tullut laiskottelu loppumaan ja eloa sekä reippautta tähän kroppaan
Samalla testailin voiko öljyä ja sokeria vielä vähentää koostumuksen ja maun kärsimättä. Piirakasta tuli vain erilainen, mutta silti aivan ihanan makuinen ja niin kostea, ettei se kaivannut viereensä mitään ylimääräisiä kastikkeita tai jäätelöä
Rakastuin tähän omenapiirakkaan jo pari vuotta sitten, kun maistoin herkkua anoppini kahvipöydässä. Painele taikina käsin pyöreään 28cm irtopohjavuokaan mahdollisimman ohueksi
Piirakkaakin olen päässyt leipomaan ja tätä omenapiirakkaa olen tehnyt jo useammankin kerran tänä syksynä, jotta saataisiin viime vuoden omenapiirakkavaje täytettyä
Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty ricottajuustoa, mutta sitä ei sattunut leivontainspiraation iskiessä löytymään kaapista, joten korvasin sen vaniljarahkalla
Sekoita joukkoon viimeiseksi kananmuna ja vaivaa taikina tasaiseksi. Ota osa taikinasta sivuun (1/5) ja painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Murustele pinnalle lopuksi eroon ottamasi taikina ja paista piirakkaa sitten 180 asteessa n
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.