Kitchnin reseptin mukaan valmistettu nizzalainen socca. Grillivastusten puutteessa valmistimme soccamme paistinpannulla paistamalla, mutta soccan voi paistaa myös uunissa.Socca
2,5 dl
kikhernejauhoja (tunnetaan nimellä besan tai gram-jauho)
2,5 dl
vettä
1,5 rkl
extra virgin -oliiviöljyä taikinaan, lisäksi öljyä tarvitaan paistamiseen
Keskiajalla Euroopassa pinaatti sai kitkerästä mausta huolimatta suuren suosion, sillä varhaisen kevään vihanneksena se sopi oivallisesti pääsiäispaaston riuduttamien eurooppalaisten pöytiin
Sana carnevale tulee tutkijoiden mukaan latinan sanoista carnem levare, poistaa liha, mikä viittaa karnevaalin ajankohtaan juuri ennen pääsiäispaaston alkua
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.