n perhekahvilassa viime viikolla ihanaa saaristolaisleipää, joka maistui myös kaksivuotiaalle. Onhan joulukin ovella, ja saaristolaisleipä ihana pari sienisalaatille, graavilohelle ja juustoille
Tässä tomaattikastikkeessa on kaikki kohdallaan. Se on tehty kesän kypsyttämistä kirsikkatomaatteista ja valkosipulista, joiden makua on tiivistetty uunissa paahtamalla
Saaristolaisleipä (1 leipävuoka). Saaristolaisleipä (1 leipävuoka). Tämä rannikkoalueiden perinneleipä on yhtä lailla kotonaan niin joulun kuin juhannuksenkin kalapöydissä
Tätä maailman helpointa ja herkullisinta vuokaleipää tein viimeksi viime jouluna. Sekoitetaan löysä taikina, kaadetaan 3 foliovuokaan nousemaan ja heitetään uuniin paistumaan
Pääsen illalla tapaamaan liutaa ruokabloggaajia Chez Jasun isännöimään blogitapaamiseen. Ruoat hoidetaan nyyttikestiperiaattella, ja minun kontribuutioni on saaristolaisleivät mätitilpehööreineen
Herkullinen, tahmea ja täyttävä saaristolaisleipä on ainakin itselleni suurta herkkua. Vaikka saaristolaisleipä ei olekaan kaikkein terveellisin vaihtoehto, on siinä muutama ehdoton plussa (pehmeän, siirappisen, lohduttavan maun lisäksi siis)
Saaristolaisleipä kuuluu jouluun ja parasta se on itse leivottuna. Saaristolaisleipä säilyy hyvin, soveltuu pakastettavaksi ja on ennen kaikkea mahtava joululahja
Leivinlaudalla-blogin leipäohjeet ovat yleensä omiani, mutta näin jouluna täytyy sääntöön tehdä poikkeus ja julkaista monen leipurin hyvin tuntema klassikkoresepti, sillä Saaristolaisleipä kuuluu ainakin täällä Turun suunnalla lähes joka kodin jouluun
Vihdoin onnistuin oikeanlaisen granolaseoksen kanssa. Granola on kuin mysli, mutta paahdettu rapeaksi. Granola on sekoitus pähkinöitä, siemeniä, hiutaleita, marjoja, hedelmiä, rasvaa ja makeutusta
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.