Påsk 2014
Lätt och gott!
Lätt och gott!
  • Arvostele tämä resepti!
  • Oma arvostelusi
Yleisarvosana 0 0 arvostelut

Ainesosat

  • ************
  • SKÄRGÅRDSBRÖD
  • 1 l appelsinsaft värmes upp med
  • 3 dl sirap till max 40C
  • Blanda ca 10-14 dl vetemjöl (jag brukar blanda ca 5 dl med de andra torra ingredienserna och sen efterhand tillsätta mer tills jag tycker att degen inte är varken för lös eller för hård)
  • 3 dl vetekli eller råg-
  • 3 dl rågmjöl
  • 2 msk salt
  • 2 påsar torrjäst
  • VITLÖKS FÄRSKOST
  • 500 g kvark, låt rinna av minst ett dygn sil med filterpapper blöjtyg
  • blanda med
  • 100 g rumsvarmt smör med elvisp
  • tillsätt sakta drinnande eller droppande ca 3/4 dl rypsolja
  • 4 stora vitlöksklyftor pressade
  • 1 tsk salt
  • 1 knapp tesked svartpeppeppar
  • max 1 dl gräslök eller vårlök klippt
  • JÄTTE GOD RÖDBETSSOPPA (tycker också jag som inte tycker om rödbetor :) ) 6-8 pers förkokt rödbeta finns i butiker i pötkör
  • 2 rödbetspötkör
  • 7 dl vatten
  • 1 liten burk fond du chef vege eller höns
  • 2 dl vitvin eller rosevin helst syrligt med lite sötma
  • 1 Koskenlaskija stark
  • 1 dl färdigt rostad lök
  • olika örtkryddor helst färska; basilika, persillja, timjan, koriander, salvia, dragon
  • 2 dl grädde
  • BENITAS PASHA (utan russin)
  • 500 kvark 200 g rumsvarmt smör rör vitt med
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor vispa skillt med
  • 1 msk vaniljsocker
  • vispa
  • 4 dl vispgrädde
  • blanda allt tillsammans med
  • 2 msk citronsaft + rivet skal från 1 citron
  • 1 ask kak körsbär skurna i små bitar
  • 2 msk hackad mandel
  • hackad choklad. viner nougat, torkad frukt, dajm mm enligt egen smak eller russin om man tycker om russin
  • Häll i en pascha form med blöjtyg eller ett stort kaffer filter eller sil med blöjtyg ca 1 dygn. Garnera med frukter, bär, vispgrädde, maränger mm

Ohjeet

Kommentit

Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.