Paahdettukukkakaali-linssisalaatti. Anthony Bourdainin Appetites - Ruokahalu -kirjassa tämän kukkakaalireseptin kerrotaan olevan koukuttava ja allekirjoitan sen täysin
Tein viime viikolla pitkästä aikaa kukkakaalilisukkeen uunissa, kaipasin vaihtelua kukkakaalisalaattiin, joka on toki myös hyvää, mutta eihän sitä nyt aina jaksa syödä samaa lisuketta
Ajatus juustolla maustettuun, uunipaahdettuunkukkakaaliin tuli Tyrniä ja Tysrkyjä -blogista jossa helmikuussa tehtiin aivan ihanan kuuloista kukkakaalikeittoa
leikkaa kukkakaalista viipaleita ja nosta ne kulhooon. timjamia tai juustokuminaa. Parmesan-juustoa. Viime viikonlopun yksinkertainen herkku oli myös tämä kukkakaaliresepti
Muutama kuukausi sitten hankkimani Ottolenghin ja Tamamin Jerusalem-kirja on innostanut minua enemmän kuin mikään keittokirja pitkään aikaan, (tosin myös Outin kirja on innostanut tänä kesänä)eikä ihme
Makeaksi paahdettu valkosipuli on niin herkkua, että pitihän tällaista keittoa kokeilla. Ihastuin Honest Cookingista lukemaani ideaan paahdetusta kukkakaali-valkosipulikeitosta
Kyseessä ovat siis marinoidut kukkakaalin kukinnot jotka paistetaan kullan ruskeiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi uunissa, jonka jälkeen nämä nautitaan joko sellaisenaan, chilikastikkeen tai -salsan kera kuten kanasta valmistetut wingsit niin ikään
Lisää kukkakaalin joukkoon muna ja juusroraaste, sekoita. Täyte vaihtoehtoja. Sekoita kukkakaali pieneksi muruksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa
ohjeessa myskikurpitsaa ei kuorittu mutta minä kuorin kurpitsan ohuen kuoren pois,ja kun ohjeessa käytetään sriracha-kastiketta niin minulla oli kotitekoista vihreää srirachaa
Kommentit
Kirjaudu sisään tai Rekisteröidy ja kirjoita kommentti.